Rakan Niaga

Pemborong / Dropshipper / Affiliate

Testimoni TudungSiComel.com - Pn Saufia

Kami sangat-sangat mengalu-alukan “Pemborang”,  “Dropshiper” dan juga “Rakan Affiliate” yang ingin menyertai kami untuk menjayakan impian bagi melihat idea pemakaian tudung bermula dari usia muda ini tercapai.

1. Pemborong

Daftar  dengan mengisi borang di bawah dan kami akan emailkan butiran seperti:

  • Harga Special Pemborong
  • Langkah-langkah membuat tempahan dan butiran lanjut.

Kelebihan membuat tempahan melalui kami adalah;

  1. Kuantiti minima untuk tempahan borong hanya 20 pasang ( 1 kodi) sahaja.
  2. Boleh membuat pilihan mengikut citarasa sendiri. Boleh campur-campur jenis dan rekacorak.
  3. Kami menerima pemulangan sekiranya tudung yang diterima didapati rosak tanpa banyak soal. Kepuasan anda keutamaan kami.

Delivery

2. Dropshiper

1. Daftar  dengan mengisi borang di bawah dan kami akan emailkan butiran seperti:

  • Harga Special Dropshiper
  • Langkah-langkah membuat tempahan dan butiran lanjut.

2. Salin (copy) dan letakkan gambar tudung kanak-kanak di Blog/ Facebook/ Mudah.my/ Lelong dan anda sendiri tentukan harga anda.

3. Buat sedikit promosi. Kami juga ada anjurkan Kelas Praktikal Pemasaran Online kepada Agen Dropshiper dan Affiliate tentang bagaimana melaksanakan perniagaan online dengan teknik yang lebih berkesan.

4. Apabila ada pelanggan anda yang berminat, mohon mereka nyatakan kod tudung, alamat dan minta mereka membuat pembayaran kepada anda (harga anda).

5. Anda buat tempahan di Katalog kita menggunakan akaun anda dan masukan alamat pelanggan anda. Buat pembayaran kepada kami (harga istimewa Agen Dropship).

6. Kami akan pos terus tudung yang ditempah kepada pelanggan anda.

7. Anda hanya perlu buat promosi sahaja. Segalanya kami akan uruskan =)

dropshipping

 

3. Rakan Affiliate

Keistimewaan menjadi Rakan Affiliate TudungSiComel ini adalah anda;

1. Tidak perlu modal besar (Pendaftaran PERCUMA),

2. Tidak perlu membeli stok,

3. Tidak perlu menjawap pertanyaan prospek,

4. Tidak perlu menguruskan tempahan pelanggan,

5. Tidak akan menghadapi masalah lambakan stok tidak terjual, serta banyak lagi keistimewaannya.

DAN yang paling Istimewa, kita akan hadiahkan RM30 sebagai tanda terima kasih kita kerana sudi menjadi Rakan Affiliate kita (^_^).

Isi borang di bawah dan kita akan emailkan maklumat lanjut (^_^).

173 Comments

  1. By norhafizah

    Salam,saya ingin menjadi dropship..dn saya nak tahu bagaimana nak join..klu blh mesej saya kat nom 0107165262..emil saya x on..

    • By Admin

      Terima kasih puan, insyaAllah nanti kami hubungi puan yer untuk maklumat lanjut. Salam ceria =)

  2. By achik

    sistem pendaftaran dropship agent ada masaalah.
    saya dah sahkan link menjadi agen tetapi tidak dapat kod agen.

    • By Admin

      Salam puan Achik, salam ceria =)

      Sekarang kita telah upgrate ke sistem baru, tak perlu lagi Kod Agen, puan achik cuma perlu log-in ke sistem katalog kita dan harga yang tertera secara otomatik adalah harga Dropshiper =).

  3. By azira

    salam..saya dah buat pendaftaran untuk jd agen dropship..n dah sahkan email..so saya dah bleh promote ke dkt fb or blog?

  4. By linda

    salam ..saya nak tanya berapa harga postage untuk sehelai tudung dan berapa pulak harga kalau custemer nak beli lebih dari sehelai..tq

    • By Admin

      Salam puan Linda, untuk maklumat lanjut berkenaan postage, puan boleh rujuk page nie yer:

      http://tudungsicomel.com/katalog/index.php?route=information/information&information_id=6

      Terima kasih dan salam ceria =)

      • By linda

        kalau custemer oder sehelai je postage free ke..

        • By Admin

          Bukan puan, maksud ‘7 helai pertama’ adalah dalam jumlah 1-7 helai kos postage cuma RM7. Kos pos tetap cas RM7 walaupun kita hantar 1 helai sahaja. Kalau tempah 7 helai, kos postage masih tetap RM7. Tapi kalau dah masuk 8 helai, harga akan bertambah sedikit.

          Jadi bila customer puan ada buat tempahan dan bertanyakan kos postage, sekiranya puan nak kan kepastian, puan cuma login ke akaun katalog puan, dan masukan produk tersebut ke sistem shopping cart dan puan boleh semak harga kos postage yang kami cas. Kemudian puan boleh maklum customer dahulu sebalum confirmkan tempahan dengan pihak kami =)

          Harap ianya membantu. Salam ceria =)

      • By siti farhani

        as salam..mx mf…sy nk tny…knp harga dropship n di fb…sama?

        • By Admin

          Salam puan Siti, terima kasih sudi bertanya. Namun kita kurang jelas soalan puan, boleh tahu apa maksud puan dengan harga di FB? Setahu kita, kita jarang letakkan harga produk di FB. Boleh puan berikan contoh?

          Terima kasih puan

  5. By wahidah

    assalamualaikum. tumpang bertanya. sy sudah berdaftar sebagai agen dropshiper. ada beberapa soalan saya ingin bertanya

    1) bila log in as dropship, harga yg dilihat adalah harga special dropship. untuk kami iklankan, berapa harga yg boleh digunakan?
    2) gambar2 yg boleh digunakan untuk saya iklankan, perlu diambil dari katalog shj ker? ada dlm bntuk zip @ seumpamanya tak?

    terima kasih…

    • By Admin

      Salam puan Wahidah, salam ceria =)

      Terima kasih kerana sudi bertanya.

      1. Harga yang puan boleh gunakan adalah terpulang kepada puan sendiri. Mungkin puan boleh buat servey di internet atau offline berapa penjual-penjual lain letak harga mereka dan puan boleh gunakan itu sebagai panduan. Atau puan juga boleh gunakan harga yang kami sendiri jual kepada Pelanggan Terus sebagai rujukan.

      2. Gambar puan boleh copy/save dari gambar produk yang kami display. Kami dalam usaha untuk mencantikkan lagi gambar produk dan kami juga dalam usaha untuk menyediakan gambar ‘teaser’ untuk membantu Dropshiper menjalankan urusan pengiklanan =)

      Semoga perniagaan puan Wahida bertambah maju. Sekiranya ada sebarang masalah, kami sentiasa disisi untuk membantu. Amin

      • By wahidah

        terima kasih di atas reply. saya saya sokong klo pihak tuan/puan buatkan gambar yg telah siap di zipkan untuk kegunaan dropshiper. boleh uploadkn ke dlm cloud spt dropbox utk memudahkan dropshiper download gmbar tersebut.

  6. By ida

    salam. sya dftar agen dropshiper . tp kalau sya nak beli borong mnimum 20 . brapa ye?

    • By Admin

      Salam ceria dan terima kasih puan Ida =)

      Minimum borong hanya 10 helai sahaja =)

      Untuk melihat harga Special Pemborong/Dropshipper, puan boleh buka akaun dan puan pilih Pemborong yer. Nanti bila puan Ida login, harga akan berubah secara automatik kepada harga Istimewa Pemborong =)

      Puan boleh buka akaun percuma di >> http://tudungsicomel.com/katalog/index.php?route=account/register

      Semoga membantu =)

      Salam ceria =)

  7. By fifi

    Saya dah daftar utk agen dropship. Saya dah boleh start iklan kan ke?

    • By Admin

      Terima kasih puan Fifi, untuk lihat senarai produk terbaru, kuantiti berbaki dan harga Istimewa Dropshipper, puan boleh buka akaun dengan katalog kita yer:

      http://tudungsicomel.com/katalog/index.php?route=account/register

      Daftar sebagai Dropshipper/Peborong, nanti bila puan login, harga akan secara automatik berubah kepada harga special dropshipper =)

      Puan boleh mark-up harga puan sendiri =)

  8. By norsyimafrancis

    sis, sy nak jd agen dropship… tp sy gne handfon untuk on9.. boleh x klu u hubungi sy ..

  9. By najmisakura

    Saya dah daftar agent dropship.saya ah blh wat promo ker

  10. By muniff abu ar rayyans

    As salam
    sya cuba utk mndaftar as agent dropship pada 24/2/2014 namun gagal.
    adakah permohonan sbg agent dropship telah ditutup?

    sekian.

    terima kasih.

  11. By muniff abu ar rayyans

    As salam

    sya dh register…so..what is next step? bila dn bagaimana sya nk iklankn kt wall sya? tq.

  12. By norharzila adam

    Sy nk jd ejen tp email mmg x on….boleh pm no 0179985371….

    • By Admin

      Salam puan Norharzila =)

      Maksud puan email tak ON tue apa yer? Saya kurang paham =)

  13. By jufarahdila jumat

    saya dah send maklumat saya ke email.saya memang benar berminat untuk jadi dropship.message ke facebook/email saya. FB DIEYLA JUMAT

    • By Admin

      Terima kasih puan, puan ada terima email dari kami seterlah puan register?

      • By lyn

        saya pun dah register, cuma dapat email verification je, emel lain tak dapat pun…

        • By Admin

          Salam puan Lyn, pun perlu klik pada ‘Confirmation Link’ dahulu kemudian baru sistem akan hantar maklumat lengkap =)

  14. By hafizi

    assalamualaikum..

    saya dah “confirm subscription” dalam emel.. apa langkah seterusnya ya puan..

    terima kasih..

    • By Admin

      Salam tuan Hafizi, maaf baru perasan komen tuan. Tuan ada dapat email dari kami?

  15. By hanum

    Maaf, selepas mencuba lagi, saya sudah dapat confirmation dan email saya telah dimasukkan ke rakanniaga_tsc list.

    Jadi, sudah bolehkah saya mempromosikan dan membuat jualan tudung sicomel di internet?

    • By hanum

      Saya akan buat seperti yang Admin dah suggest sebelum ni:

      “untuk lihat senarai produk terbaru, kuantiti berbaki dan harga Istimewa Dropshipper, puan boleh buka akaun dengan katalog kita yer:

      http://tudungsicomel.com/katalog/index.php?route=account/register

      Daftar sebagai Dropshipper/Peborong, nanti bila puan login, harga akan secara automatik berubah kepada harga special dropshipper =)”

      Dan sila maklumkan jika saya dah boleh mula mengiklankan atau tidak ye.

      • By Admin

        Salam puan Hanum, salam ceria =)

        Terima kasih puan =)

        Dah boleh puan, kami doakan semoga perniagaan puan bertambah maju dan diberkati, amin.

        • By lyn

          saya pun dah confirm account, jadi saya boleh mula dropship lah, ya? Amin…Amin…
          lyn recently posted..ONLINE SHOP with mywordsMy Profile

        • By lyn

          oh, dropship sudah ditutup?

          • By Admin

            Salam puan Lyn, ditutup hanya untuk Tudung Cassual, untuk tudung sekolah masih dibuka seperti biasa. Cuma sekarang kita kekurangan tudung cassual. Maaf yer puan Lyn. In shaa Allah dah buka semula nanti kami maklumkan yer puan. Terima kasih

    • By Admin

      Dah boleh puan Hanum =)

      • By hanum

        Saya tengok, harga bila saya log sebagai dropshipper dan tak log sebagai dropshipper sama sahaja di katalog?

        Jika tidak ada perbezaan, bagaimana untuk mendapatkan untung sedangkan pihak TudungSiComel sendiri memang dah ada FB dan jual direct kepada orang ramai.

        Boleh bantu saya untuk lebih faham?

        • By Admin

          Salam puan Hanum, kami juga berasa serba salah nak maklum bahawa buat masa sekarang
          kita ‘terpaksa’ menutup SEMENTARA Sistem Perniagaan Dropshiper dan
          Pemborong bagi tempahan TUDUNG CASSUAL (Sahaja).

          Tetapi untuk Tudung Sekolah kita masih dapat membekalkan seperti
          biasa kepada Pemborong dan juga Dropshipper.

          Ini kerana stok tudung cassual yang ada dah tak banyak dan takut ianya
          mengganggu perniagaan puan terutama Dropshipper.

          Kita dah tambah stok 2 minggu lepas dengan 3 design, memandangkan
          permintaan tudung kanak-kanak semakin meningkat, jadi kita tak
          menjangka yang stok baru kita jahit tersebut hanya dapat bertahan
          dalam masa kurang dari 2 minggu. Sekarang stok kita dah hampir habis.

          Kami sedang berusaha untuk memperbaiki masalah ini dengan segera
          dan kami perlu jahit dengan ‘kuantiti yang lebih’ bagi menampung
          permintaan sekarang. In Shaa Allah kami akan cuba selesaikan masalah
          ini segera.

          Kami memulakan perniagaan ini dengan ‘modal yang kecil’, jadi kami tak
          dapat nak tambah stok dengan serta merta.

          In Shaa Allah kita tengah berurusan dengan pihak bank untuk suntikan
          modal bagi menampung permintaan. Kami perlukan doa Friend.

          Terima kasih kerana memahami dan harap maaf atas kesulitan.

          Bahagian Pemasaran
          TudungSiComel.com

  16. By redzuan

    Salam .. Sy berminat nak borong tudung kanak-kanak . bape ye harga if dalam 3 kodi . boleh cod ke area gombak .
    redzuan recently posted..Terkini MH370 : Pesawat MH370 disahkan hilang di kawasan selatan Lautan HindiMy Profile

    • By Admin

      Salam tuan Redzuan, terima kasih. Maaf terlepas pandang Komen tuan =(

      Harga berbeza mengikut jenis tuan. Untuk maklumat lanjut, tuan boleh daftar sebagai Rakan Niaga kami pada borang di atas dan tuan akan dihantar dengan email berkaitan harga Istimewa Pemborong dan Dropshipper berserta gambar-gambar yang tuan boleh gunakan untuk aktiviti pemasaran =)

      Terima kasih tuan Redzuan

  17. By wina

    Sy berminst utk jd agen dropship.tlg email detail kpd sy.t.ksh

    • By Admin

      Salam puan Wina, salam ceria =)

      Untuk maklumat lanjut, puan Wina boleh register pada borang ringkas di atas dan kami akan emaikan kepada puan Wina maklumat lanjut. Terima kasih puan dan salam ceria =)

  18. By hana

    Blh jd agent lg x

    • By Admin

      Boleh puan Hana, mohon daftar pada borang di atas yer puan =)

  19. By tina

    salam admin, saya dah register untuk jadi dropship.. apakah langkah saya yang seterusnya?

    • By Admin

      Salam puan Tina, terima kasih =)

      Kami ada hantar email kepada puan berkaitan maklumat dan langkah seterusnya =)

  20. agen dropship

    • By Admin

      Salam puan Syafiqah, mohon puan daftar pada borang di atas untuk lngkas seterusnya =)

      Terima kasih puan =)

  21. By nurul

    salam nak tanye saya dh jadi agent dropship..mcm mana nak tau harga dropship ye?

    • By Admin

      Salam puan Nurul, salam ceria =)

      Sekiranya puan ada register pada borang di page:

      http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Sistem kita akan menghantar email butiran lengkap untuk melihat harga dropshipper. Puan Nurul ada daftar?

      • By nurul

        yup..saya dh dftr..nnti tlg send kan email yaa 🙂

  22. By intan

    Salam, sy nak daftar agent dropship tp boleh tlg detailkan di wasap atau msg sy 0122708956.tqvm

    • By Admin

      Salam puan Intan, terima ksih. Maaf puan kita ada sedikit masalah dengan wassap. Puan dah isi borang di page:

      http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Sekiranya ada, sistem kita akan secara autimatik menghantar butiran lengkap berkaitan pakej Dropship/Pemborong kita terus ke email puan.

  23. By armiza

    salam sis..
    berminat nak jadi agen dropship
    tq.

  24. By nurul

    yup..saya dh dftr nnti send kan email yaa 🙂

  25. By nurul

    salam..nak tanya agent dropship masih bukak lagi ke? untuk tudung casual masih ada stok? thanks 🙂

  26. By eyna

    salam,sy berminat utk jadi ejen dropship,blh puan bgtahu cara2nya x..tq

    • By Admin

      Salam pun Eyna, maaf terlepas pandang komen puan =(

      Untuk mendaftar sebagai rakan niaga kita, mohon puan penuhkan borang di atas dan nanti kita akan menghantar maklumat lanjut kepada email puan =)

      Terima kasih puan =)

  27. By rose

    salam, saya dah daftar sebagai pemborong, mcm mana nk tahu harga borong yer..boleh tlg email kpd saya..tq

    • By Admin

      Salam puan Rose, setelah daftar, sistem kita akan hantarkan maklumat lanjut berkaitan harga ke email puan. Puan ada terima?

  28. By ayu

    leh email registration details x? tQ

    • By Admin

      Salam puan Ayu, maaf kurang paham. maksud puan maklumat lengkap berkaitan Borong/Dropship? Untuk mendapakannya, mohon puan register pada borang di atas, nanti kami akan email puan butiran lengkap =)

      Terima ksih =)

  29. By azwin

    assalamualaikum..mohon untuk jadi rakan dropship.

    • By Admin

      Salam puan Azwin, salam ceria. =)

      Maaf lambat balas emel puan, =(

      untuk maklumat lanjut pemborong dan dropshipper puan boleh layari link tudungsicomel.com :-

      http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Terima kasih puan, =)

  30. By sue

    Salam sy dh daftar.. Mcm mne nk mula

    • By Admin

      Salam puan Sue, salam ceria. =)

      Maaf lambat balas emel puan, =(

      Sebelum itu boleh tahu puan ada terima emel pengesahan dari TudungSiComel.com puan? Kerana kami akan menerangkan detail terperinci melalui emel berkenaan dropship/borong puan, =)

      Terima kasih puan, =)

  31. By rini

    salam,sy berminat utk jadi ejen dropship,blh puan bgtahu cara2nya x..tq

    • By Admin

      Salam puan Rini, salam Aidilfitri =)

      Maaf lambat balas emel puan, =(

      Untuk maklumat lanjut pemborong dan dropshipper puan boleh isi borang yang terdapat pada :-

      http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Nanti puan akan terima maklumat lanjut berkitan dropship.

      Terima kasih puan =)

  32. By masya

    salam saya dah daftar tp masih xdapat emial ttg harga dropship

    • By Admin

      Salam puan Masya, salam Aidilfitri =)

      In shaa Allah sistem selalunya akan mengambil ms daalm 3-5 minit untuk menghantar maklumat lanjut puan. Terima kasih puan Masya =)

      • By masya

        saya dah daftar sejak 3-4 hari lepas sis

  33. By Sayuthi Aziz

    Salam. Saya berminat ingin menjadi ejen dropship. Jadi apa yang saya perlu lalukan? Boleh pihak anda hubungi saya melalui email atau telefon bimbit saya? 01119724635. terima kasih untuk keprihatinan anda.

    • By Admin

      Salam puan Sayuthi, salam ceria. =)

      Maaf lambat balas emel puan, =(

      untuk maklumat lanjut pemborong dan dropshipper puan boleh layari link tudungsicomel.com :-

      http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Semoga perniagaan puan berjaya dan dibekati. Amin.

      Terima kasih puan =)

  34. By Miss S

    Akak.. saya nak jadi dropship ejen. email saya detail ek tq
    Miss S recently posted..A Thousand Years Lyrics – by Christina Perri –My Profile

    • By Admin

      Salam puan, salam ceria. =)

      Maaf lambat balas emel puan, =(

      untuk maklumat lanjut pemborong dan dropshipper puan boleh layari link tudungsicomel.com :-

      http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Semoga perniagaan puan berjaya dan dibekati. Amin.

      Terima kasih puan =)

  35. By Miss S

    please emel detail utk ejen dropship

    • By Admin

      Salam puan, salam ceria. =)

      Maaf lambat balas emel puan, =(

      untuk maklumat lanjut pemborong dan dropshipper puan boleh layari link tudungsicomel.com :-

      http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Semoga perniagaan puan berjaya dan dibekati. Amin.

      Terima kasih puan =)

  36. By ct

    as salam..saya ingin menjadi agen dropship..emailkan maklumat cara utk mnjadi slh seorang dropship barangan puan..

    • By Admin

      Salam puan, salam ceria. =)

      Maaf lambat balas emel puan, =(

      untuk maklumat lanjut pemborong dan dropshipper puan boleh layari link tudungsicomel.com :-

      http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Semoga perniagaan puan berjaya dan dibekati. Amin.

      Terima kasih puan =)

  37. By Aimi Rasyidah

    Saya tengok, harga bila saya log sebagai dropshipper dan tak log sebagai dropshipper sama sahaja di katalog?

    Jika tidak ada perbezaan, bagaimana untuk mendapatkan untung sedangkan pihak TudungSiComel sendiri memang dah ada FB dan jual direct kepada orang ramai.

    Boleh bantu saya untuk lebih faham?

    • By Admin

      Salam puan Aimi, salam ceria =)

      Maaf terlepas pandang Komen puan huhu

      Puan ada terima email yang kami hantar berkaitan penutupan sementara untuk Dropshiper? Kita terpaksa tutup sementara kerana kita kekurangan stok tudung cassual puan. In shaa Allah bila dah mencukupi, kita akan buka semula dan harga nanti puan akan lihat adalah harga istimewa Rakan Niaga kita puan =)

      Buat masa sekarang untuk tudung sekolah masih ada stok dan masih dibuka untuk borong dan Dropship puan, puan boleh lihat perbezaan harga tudung sekolah kita (setelah login) puan =)

      Terima kasih puan Aimi, in shaa Allah kita akan sama-sama membantu puan berniaga. Semoga perniagaan puan berjaya dan diberkati. Amin

      • By Arzyrah Sani

        oh patut lah saya tengok harga sama. rupanya tidak cukup stock. saya sudah daftar sebagai agent so boleh ke sy mula jual tudung tu? cuma sy perlu markup harga saya kah?

  38. By sha

    Saya dah register sebagai agent dropship dan telah mempunyai akaun.Saya tengok, harga bila saya log in dengan tak log in sama sahaja. setahu saya agent droship pun dapat harga istimewa. macam mane saya nak tahu harga agent dropship supaya saya boleh start promosi?

    • By Admin

      Salam puan Sha, salam ceria =)

      Maaf terlepas pandang Komen puan huhu

      Puan ada terima email yang kami hantar berkaitan penutupan sementara untuk Dropshiper? Kita terpaksa tutup sementara kerana kita kekurangan stok tudung cassual puan. In shaa Allah bila dah mencukupi, kita akan buka semula dan harga nanti puan akan lihat adalah harga istimewa Rakan Niaga kita puan =)

      Buat masa sekarang untuk tudung sekolah masih ada stok dan masih dibuka untuk borong dan Dropship puan, puan boleh lihat perbezaan harga tudung sekolah kita (setelah login) puan =)

      Terima kasih puan Sha, in shaa Allah kita akan sama-sama membantu puan berniaga. Semoga perniagaan puan berjaya dan diberkati. Amin

      • By sha

        Maaf saya baru je daftar menjadi agent dropship. Setakat hari ni saya belum menerima apa-apa email berkaitan penutupan sementara untuk Dropshiper.
        Maknanya sekarang cuma tudung sekolah sahaja yang boleh dapat harga istimewa ye.
        Terima kasih atas respons dari pihak tudung si comel. Harap stok tudung kasual dapat ditambah nanti dan jangan lupa maklumkan kepada kami dropshiper ye.

  39. By sabri

    whtsp sy 0193760433

  40. By Muhammad Haafiz

    Assalamualaikum! Saya sudah daftar sebagai agen dropship.

    Di mana saya boleh dapat material untuk promote produk? (gambar contohnya)

    • By Admin

      Salam encik Muhammad Haafiz, salam ceria. =)

      Terima kasih sekali lagi kerana sudi menjadi Rakan Niaga
      TudungSiComel.com. Akan tetapi kami berasa serba salah nak maklum
      bahawa buat masa sekarang kita ‘terpaksa’ menutup SEMENTARA
      Sistem Perniagaan Dropshiper dan Pemborong bagi tempahan
      TUDUNG CASSUAL (Sahaja).

      Tetapi untuk Tudung Sekolah kita masih dapat membekalkan seperti
      biasa kepada Pemborong dan juga Dropshipper.

      Ini kerana stok tudung cassual yang ada dah tak banyak dan takut ianya
      mengganggu perniagaan Azy terutama Rakan Dropshipper.

      Kita dah tambah stok 2 minggu lepas dengan 3 design, memandangkan
      permintaan tudung kanak-kanak semakin meningkat, jadi kita tak
      menjangka yang stok baru kita jahit tersebut hanya dapat bertahan
      dalam masa kurang dari 2 minggu. Sekarang stok kita dah hampir habis.

      Kami sedang berusaha untuk memperbaiki masalah ini dengan segera
      dan kami perlu jahit dengan ‘kuantiti yang lebih’ bagi menampung
      permintaan sekarang. In Shaa Allah kami akan cuba selesaikan masalah
      ini segera.

      Kami memulakan perniagaan ini dengan ‘modal yang kecil’, jadi kami tak
      dapat nak tambah stok dengan serta merta.

      In Shaa Allah kita tengah berurusan dengan pihak bank untuk suntikan
      modal bagi menampung permintaan. Kami perlukan doa Azy.

      Terima kasih kerana memahami dan harap maaf atas kesulitan.

      Pengurus
      TudungSiComel.com

      • By Muhammad Haafiz

        Alright.

        Saya masih baru dalam business dropship ni; kalau ada orang yang berminat dengan barang, saya cuma perlu masukkan alamat mereka apabila buat tempahan?

  41. By MUS

    boleh send harga untuk dropship…

    • By Admin

      Kita akan terus email butiran ke email tuan/puan =)

      Mohon tuan/puan mendaftar pada borang di atas. Terima kasih =)

  42. By zuriatie

    assalamualaikum puan…

    saya dah daftar sebagai dropshipper tapi tak dpt apa2 email selepas tu..apa sepatut nya saye kene buat? kne daftar lagi sekali ker?

  43. By hana

    saya berminat utk agent dropship
    email saya seperti tertera.
    dan saya dah register.cuma tatau next step.

    • By Admin

      Salam puan Hana, salam ceria. =)

      Terima kasih sekali lagi kerana sudi menjadi Rakan Niaga
      TudungSiComel.com. Akan tetapi kami berasa serba salah nak maklum
      bahawa buat masa sekarang kita ‘terpaksa’ menutup SEMENTARA
      Sistem Perniagaan Dropshiper dan Pemborong bagi tempahan
      TUDUNG CASSUAL (Sahaja).

      Tetapi untuk Tudung Sekolah kita masih dapat membekalkan seperti
      biasa kepada Pemborong dan juga Dropshipper.

      Ini kerana stok tudung cassual yang ada dah tak banyak dan takut ianya
      mengganggu perniagaan Husna terutama Rakan Dropshipper.

      Kita dah tambah stok 2 minggu lepas dengan 3 design, memandangkan
      permintaan tudung kanak-kanak semakin meningkat, jadi kita tak
      menjangka yang stok baru kita jahit tersebut hanya dapat bertahan
      dalam masa kurang dari 2 minggu. Sekarang stok kita dah hampir habis.

      Kami sedang berusaha untuk memperbaiki masalah ini dengan segera
      dan kami perlu jahit dengan ‘kuantiti yang lebih’ bagi menampung
      permintaan sekarang. In Shaa Allah kami akan cuba selesaikan masalah
      ini segera.

      Kami memulakan perniagaan ini dengan ‘modal yang kecil’, jadi kami tak
      dapat nak tambah stok dengan serta merta.

      In Shaa Allah kita tengah berurusan dengan pihak bank untuk suntikan
      modal bagi menampung permintaan. Kami perlukan doa Husna.

      Terima kasih kerana memahami dan harap maaf atas kesulitan.

      Pengurus
      TudungSiComel.com

  44. By nursufia

    Sis nk tnyer.. sy dah daftar jadi agen dropship… mcm mner sy nk thu perbezaan harga dropship

    • By Admin

      Salam puan Nursufia, salam ceria =)

      Maaf sangat-sangat puan buat sementara waktu ini kita hanya buka Tudung Sekolah sahaja untuk Dropship dan Pemborong.

      Insyallah bila kita dah buka untuk tudung casual kita akan maklumkan pada puan semula ya =)

  45. By didie

    Assalamualaikum.. sy ingin menjadi agen dropship.. bleh wassap or hubungi sy di no 0127423730.. sy dah cuba daftar tp gagal.. tq..

    • By Admin

      Salam paun Didie, salam ceria =)

      Baik puan =)

      Sebentar lagi krew whatsapp kita akan menghubungi puan =)

  46. By Nano

    Assalam kak.. nk tny.. klu sy nk aju kn apa2 pertnyaan.. bole sy direct whtsapp ke nmbor yg kt ats tuu??

    • By Admin

      Salam puan, salam kemaafan atas kelewatan menjawap komen puan =(

      Boleh puan, puan boleh wassap kita ke no 011-28200399 (No Butik) Operasi Isnin-Jumaat 10 pagi – 6 petang puan. In shaa Allah kita akan menjawap secepat mungkin puan. Terima kasih puan.

  47. By Umie Lynda

    Salam. Saya nak tanya. list harga untuk pemborong dan dropship mcmana ye? saya dah register. cuma nak tau harga mcmana?

    • By Admin

      Salam puan Umie, kita ada hantar email kepada puan Umie, puan ada terima? =)

  48. By Rina

    Assalamualaikum

    Sy dah daftar. Boleh mulakan sbg agent dropship?

  49. By eika

    assalamualaikum..
    sy nk jd agen dropship

    • By Admin

      Salam puan Eika, terima kasih puan =)

      Puan boleh daftar pada borang di atas dan kita akan emailkan butiran lanjut =)

      Terima kasih =)

  50. By siti nadiah bt mohd rosley

    as salam..saya da reg untuk jadi droship..sis mmg x buat group wasap ke

    • By Admin

      Salam puan Nadiah, salam ceria =)

      Buat masa sekarang kita belum lagi buka group whatsapp untuk dropshipper puan. In shaa Allah, nanti dah ada kita akan war-warkan ya puan =)

      Terima kasih =)

  51. By HAFIZDAH HASSAN

    assalamualaikum
    pertanyaan harga borong dan kuantiti minimum
    harga dropship( Komisen )
    terima kasih

    • By Admin

      Salam puan Hafidzah, salam ceria =)

      Terima kasih puan =)

      puan boleh Whatsapp kita ke 011-28200399 =)

      Kita berborak di PM inbox atau di Whatsapp.

      Terima kasih puan dan salam ceria =)

  52. By rizkiah

    Salam puan sy nk jdi fellowship..cm na nk joint Ye..tq

    • By rizkiah

      Sorry dropship…puan

      • By Admin

        Salam puan Rizkiah, salam ceria =)

        Untuk maklumat lanjut pemborong dan dropshipper jemput puan layari link di bawah;

        Klik >> http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

        Semoga perniagaan puan bertambah maju dan dibekati. Amin.

        Sekiranya ada sebarang masalah mohon maklum yer, in shaa Allah kita akan cuba bantu sebaik mungkin puan =)

        Terima kasih puan =)

  53. By su

    Salam.sy br dftr tp mcm mana nk mula yer.

    • By Admin

      Salam puan Su, salam ceria =)

      Baik puan =)

      Puan sudah dapat email daripada kita puan?

  54. By siti

    salam tuan,puan saya amat berminat dan ingin join agen dropship nie,saya orang baru dan berminat ingin menjual barang tolong la saya,saya ingin mencari pendapan sampingan.nie no tel saya 012-6777270

  55. By ieda

    saya minat nk jd agent dropship…tp sy just online gune fon… boleh ker??

    • By Admin

      Salam puan ieda, salam ceria. =)

      Untuk maklumat lanjut pemborong dan dropshipper jemput puan layari link di bawah;

      Klik >> http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Semoga perniagaan puan bertambah maju dan dibekati. Amin.

      Sekiranya ada sebarang masalah mohon maklum yer, in shaa Allah kita akan cuba bantu sebaik mungkin puan =)

      Terima kasih puan =)

      • By ieda

        puan..saya nk tahu cara pembayaran agent pada merchant.. mesti kena guna bank yang tertentu ke??? saya nak tahu sebelum start dropship.

  56. By ieyda

    puan..saya nk tahu cara pembayaran agent pada merchant.. mesti kena guna bank yang tertentu ke??? saya nak tahu sebelum start dropship

    • By Admin

      Salam puan Ieyda, salam ceria =)

      Saya kurang faham maksud puan? maksud puan akaun bank kami ke puan?

      Puan, kami galakkan puan daftar sebagai rakan Affiliate kami kerana komission lebih banyak dari Dropship =)

      • By ieyda

        maksud saya akaun saya.. macam mana pula nak daftar affiliate?? ikotkan email yg saya dpt sistem afiliate msh blom siap..

        • By Admin

          In shaa Allah puan Ieyda, sistem affiliate kita sudah hampir siap =)

          In shaa Allah salam minggu depan, Amin

  57. By LIANA HELMI

    Assalam,,puan saya telah mendaftar sebagai dropship tetapi masih menunggu respon daripada pihak puan. Mohon pihak puan mengesahkan permohonan saya dengan segera..Puan boleh menghubungi saya @ whatsup saya di 013-7099544.

    Sekian, terima kasih.

    • By Admin

      Salam puan Liana, salam kemaafan. Maaf tak perasan komen puan =(

      Maaf sangat-sangat juga puan kerana buat masa sekarang kita terpaksa tutup sementara Dropship kerana tudung-tudung kita sudah kekurangan. Jadi kita kuatir nanti apabila pelanggan puan Liana buat tempahan, dan malangnya pula tudung kita sudah kehabisan stok. Jadi kita terpaksa tutup sementara kecuali Rakan Affiliate kita puan.

      Puan sudah daftar pada borang di atas? nanti kita akan emailkan butiran tentang Rakan Affiliate kepada puan ya. Maaf atas kesulitan tersebut puan Liana =(

  58. sy dh daftr tuk terima email, tp bagaimana pula sy nk daftar sbg dropshiper? sbb bila sy log in, sy tgk harga di katalog sama jer dgn harga biasa, bukan harga dropshiper… tq…

    • By Admin

      Salam puan Ida, salam ceria =)

      Puan ada terima email kita berkaitan penutupan sementara Dropship?

      Maaf sangat-sangat puan, buat masa sekarang kita terpaksa menutup sementara untuk dropship kerana kita kekurangan stok. In shaa Allah nanti stok kembali mencukupi, kita akan war-warkan semula kepada puan ya.

      Maaf puan Ida atas kesulitan berikut =(

  59. By Nurul

    Assalamulaikum..
    maaf bertanya, Nurul telah isi borong daftar tu.. tp kt no telefon masalh sikit la.. die tulis Phone format requires adding an international prefix.

    Mohon dapat membantu.. tq

    • By Admin

      Salam puan Nuru, maaf lewat jawap =(

      Terima kasih atas maklumat tersebut dan kita sudah perbetulkan masalah yang berlaku. Sekiranya masih ada sebarang masalah mohon maklum ya puan Nurul.

      Terima kasih atas makluman puan =)

    • By Nurul Hayati Yusup

      Waalaikumussalam.. Admin..kalau admin bg no tel admin boleh?no utk wassup saya just save betul2 mcm nombor saya bg ni:)
      +447449609536
      Kalau utk sms:01126555739
      Tq:).harap dpt approve sy .tq again:)

      • By Admin

        Salam puan Nurul, maaf puan kerana kita terlepas pandang komen puan =(

        Boleh saya pastikan adakah masalah puan sudah selesai?

        Sekiranya masih belum selesai, mohon puan email kita ke admin@TudungSiComel.com ya puan, kami bantu puan dari sana. Pada bahagian komen banyak masuk ke SPAM Folder jadi kita kuatir komen puan tidak dapat dikesan.

        Terima kasih puan Nurul

  60. By Fnual2201

    Salam…maaf brtanye…sy dh dftr agen dropship..tp bila login masuk…nape harga masih sama dgn katalog..bukan harga borong/dropship..huhu

    • By Admin

      Salam puan, puan ada terima email yang kita hantar tentang penutupan sementara harga dropship untuk tudung cassual? Namun untuk tudung biasa kita masih buka seperti biasa puan =)

  61. By Zarina Binti Shafie

    Salam… macam mana nk join Rakan Affiliate???bleh dpt discount ker bila join??

    • By Admin

      Salam puan Zarina, salam ceria. =)

      Untuk maklumat lanjut pemborong dan dropshipper jemput puan layari link di bawah;

      Klik >> http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Semoga perniagaan puan bertambah maju dan dibekati. Amin.

      Sekiranya ada sebarang masalah mohon maklum yer, in shaa Allah kita akan cuba bantu sebaik mungkin puan =)

      Terima kasih puan =)

  62. By Diana bhiey

    Sy sudah membuat pendaftaran…☺

    • By Admin

      Terima kasih puan Diana, semoga puan terus dikurniakan rezeki yang halal dan berkat dan semoga perniagaan puan bertambah maju serta diberkati. Aamiin =)

      In shaa Allah kita akan cuba membantu puan sebaik mungkin =)

  63. By Adlina

    Salam..
    nk tanye group di whatsapp masih ade ke sbb susah plk nk tanye klu ade mslh

    • By Admin

      Salam puan Adlina, salam ceria =)

      Kita tidak ada group wassap puan. Cuma jika puan ada masalah atau persoalan berkaitan Rakan Niaga, puan boleh Whatsapp Pengurus Rakan Niaga kita di 018-3696451 =)

      In shaa Allah beliau akan cuba membantu sebaik mungkin puan =)

  64. By wayne

    I have registered as drop shipper. But the price of catalog is the same as the end buyer. Please help to rectify this issue as I could not sell with the end customer price.

  65. By Nur

    Assalamualaikum..
    Nk tnye…klu rkn affiliate…slain rm 30…
    Pe lg keuntungan y boleh dpt? Sbb ta wt pape kerja kan. Hee. Ad income bulanan ke..cam ne??

  66. By Norazila sabri

    saya nk jadi dropship tp xtau caranye… whtassp saya 0137093386

    • By Admin

      Terima kasih puan Norazila, untuk mendaftar menjadi Rakan Niaga (termasuk Dropship) kita, puan boleh Daftar pada borang yang tersedia di bawah artikel ini:

      https://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Semoga perniagaan puan bertambah maju dan diberkati. Aamiin

  67. Assalam..
    Saya baru shj register utk menjadi agent DROPSHIP..
    Mohon approval.

    • By Admin

      Salam puan Syakirin, terima kasih.

      Akaun puan telah aktif sebagai dropshipper =D

      Semoga perniagaan puan bertambah manju dan diberkati. In shaa Allah kami akan membantu puan sebaik mungkin =D

  68. By jannah

    bagaimana nak jd dropship

    • By Admin

      Salam puan Jannah, salam ceria. =)

      Untuk maklumat lanjut berkaitan Rakan Niaga kita, jemput puan layari link di bawah dan daftar pada borang yang disediakan pada page tersebut =D

      Klik >> http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Semoga perniagaan puan bertambah maju dan dibekati. Amin.

      Sekiranya ada sebarang masalah mohon maklum ya, in shaa Allah kita akan cuba bantu sebaik mungkin puan =)

      Terima kasih puan =)

  69. By Ruzaini

    Assalamualaikum w.b.t
    Boleh tahu apa perbezaan dropship dan rakan affliate?
    Masih dibuka ke untuk dropship dan bagaimana cara (inc untuk dapatkan gambar dll)

    Terima kasih

    • By Admin

      Salam puan Ruzaini,

      Drosphip puan perlu promosikan dan ambil tempahan pelanggan secara manual. Kemudian puan buat belian dari kami dengan harga istimewa dropshipper. Kemudian kami akan Pos Lajukan terus kepada pelanggan puan

      Sementara untuk Affiliate, puan hanya minta pelanggan puan klik pada link affiliate puan(akan diberi setelah mendaftar) dan pelanggan puan akan terus ke website TudungSiComel. Apabila pelanggan buat belian, puan akan terima kamisyen. Kami uruskan semuanya.

      Untuk lebih jelas, puan boleh buat carian di google perbezaan antara Dropship dan Affiliate.

      Terima kasih puan dan semoga ianya sedikit membantu =D

  70. By Siti Aisyah

    Saya berminat ingin menjadi agent

    • By Admin

      Salam puan, salam ceria. =)

      Untuk maklumat lanjut berkaitan Rakan Niaga kita, jemput puan layari link di bawah;

      Klik >> http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Dan puan boleh daftar dengan mengisi butiran pada borang yang tersedia pada page tersebut.

      Semoga perniagaan puan bertambah maju dan dibekati. Amin.

      Sekiranya ada sebarang masalah mohon maklum ya, in shaa Allah kita akan cuba bantu sebaik mungkin puan =)

      Terima kasih puan =)

  71. By MUHAMMAD SAFIAN BIN MOHD YUSOP

    saya dah register untuk memborong di tudungsicomel. Tapi sy tetap dapat harga seunit. Bagaimana saya hendak memborang ya?

    • By Admin

      Salam tuan Safian, terima kasih tuan kerana sudi bertanya.

      Sebenarnya, setiap kali kita ingin hasilkan (jahit) corak terbaru, kita akan tawarkan dahulu kepada Rakan Niaga kami sekiranya ingin membuat belian borong. Dan setelah ianya siap dijahit, buat masa sekarang kita tidak dapat bekalkan kepada Rakan Pemborong lagi kerana kita hanya jahit dengan kuantiti yang cukup untuk pelanggan terus dan dropshipper kita sahaja.

      Maksudnya kita akan tawarkan berborong sebelum ianya siap dijahit.

      In shaa Allah kami akan emailkan kepada tuan dari masa ke semasa berkaitan corak terbaru yang kita ingin hasilkan nanti. Harap tuan sudah Daftar sebagai Rakan Niaga dengan masukan butiran email di atas.

      Terima kasih tuan Safian dan semoga perniagaan tuan Safian bertambah maju dan diberkati. Aamiin

  72. By Ameer

    Berminat UNTUK jadi pemborong Dan Dropship agent. Sila whatsap(019) 239-4386

    • By Admin

      Salam tuan Ameer, terima kasih tuan. Untuk mendaftar dan mendapatkan maklumat lanjut. Jemput tuan untuk mendaftar pada borang Pendaftaran Rakan Niaga yang kita sediakan di atas.

      Terima kasih tuan dan semoga perniagaan tuan bertambah maju dan diberkati. Aamiin =D

  73. By Ummu Maryam

    Assalamu’alaikum.. saya dari singapura, saya berminat untuk menjadi rakan dropship. Tapi bagaimana pihak tudungsicomel ingin poskan barang ke pelanggan di singapura ye? Andai ianya satu masalah, saya boleh jadi pemborong.. Tapi saya juga berminat ingin tahu sedikit sebanyak cara berniaga dari pihak tudungsicomel. Sebelum ini saya pernah daftar sebagai rakan pemborong , tapi pihak tudungsicomel balas email saya dengan mengatakan buat masa sekarang stok sangat terhad. Kalau sekarang bagaimana ye?

    Terima kasih

    • By Admin

      Salam puan Ummu, terima kasih puan sudi bertanya =D

      Ya puan, untuk dropship kosnya agak kurang berbaloi untuk dibuat penghantaran kecuali dalam kuantiti pukal. Boleh saya minta jasabaik puan untuk wassap terus kepada Pengurus Pemasaran kita terus untuk perbincangan lanjut. Mungkin puan boleh menjadi Rakan Niaga kami di Singapura =D

      Mohon puan wassap beliau di +60183696451 En Syahruddin.

      In shaa Allah beliau akan cuba membantu puan sebaik mungkin =D

  74. By hasnidah

    Salam…maaf bertanye…sy dh dftr agen dropship..tp bila login masuk…nape harga masih sama dgn katalog..bukan harga borong/dropship..

    • By Admin

      Salam puan Hasnidah, ada beberapa kemungkinan =D

      1. Mungkin semasa puan mendaftar puan tidak membuat pilihan sebagai Dropshipper.

      2. Buat masa sekarang (sehingga komen ini dijawap), kita tidak sediakan semua jenis tudung untuk Rakan Dropshipper kerana kekurangan stok. Tudung yang kita sediakan adalah:

      a. Instant Shawl Farah Ainn
      b. Instant Shawl Nadeera
      c. Putri UMMI Premium
      d. Instant Shawl Bubble
      e. Tudung Sekolah

      Puan boleh cuba lihat perbezaan harga bagi kelima-lima corak ini dahulu. Dan sekiranya tiada perbezaan harga juga, bermakna ada kesilapan pada langkah 1. Namun in shaa Allah kita boleh bantu puan dengan segera, puan boleh wassap kita terus ke 011-28200399 untuk kita tukarkan semula akaun puan kepada akaun Dropshipper =D

      Harap ianya membantu =D

  75. By Mizan Ishar

    salam.. macam mana nak join dropship? Bole bagi info..0122433272

    • By Admin

      Salam puan Mizan, salam ceria. =)

      Untuk maklumat lanjut berkaitan Rakan Niaga kita, jemput puan layari link di bawah;

      Klik >> http://tudungsicomel.com/borong-dropship/

      Puan boleh isikan Borang Rakan Niaga kita di page tersebut puan =D

      Semoga perniagaan puan bertambah maju dan dibekati. Amin.

      Sekiranya ada sebarang masalah mohon maklum ya, in shaa Allah kita akan cuba bantu sebaik mungkin puan =)

      Terima kasih puan =)

  76. By Nor Azah Binti Abdullah

    Assalamualaikum…
    Saya pernah mendaftar sebagai Affiliate Tudung Si Comel. Masalahnya saya lupa Username & Password utk login.
    Apa yg perlu saya buat.
    Terima kasih.

    • By Admin

      Salam puan Nor Azah,

      Antara perkara yg puan boleh buat adalah dengan dapatkan semula password dengan klik pada link di bawah. Sistem kita akan menghantar semula password ke email puan.

      https://tudungsicomel.com/katalog/idevaffiliate/login.php

      Namun jika puan juga lupa akan password puan, puan boleh berikan kami email puan dan kita akan delate akaun puan sementara dan puan boleh daftar semula =D

      Semoga ianya membantu puan =D

  77. By Mawar

    Salam Admin,
    Cadangan saya, admin sepatutnya sediakan gambar tanpa logo syarikat bagi memudahkan & membantu dropshipper membuat jualan.

    • By Admin

      Terima kasih puan Mawar atas cadangan tersebut. In shaa Allah kita akan usahakannya di masa akan datang. Terima kasih puan Mawar =D

  78. By Zuliana Mohamad

    Salam saya berminat nak jadi dropship utk tudung si comel ni.. macamana yer?? Boleh whatsapp ke no saya 014-9848428 tak macamana mahu join dropship ni..

    • By Admin

      Salam puan Zuliana, maaf tak perasan pertanyaan puan. Untuk menjadi Rakan Dropship kita, puan boleh daftar dengan mengisi butiran pada borang di atas puan. Terima kasih =D

  79. By Nur Elyna

    Assalammualaikum,
    Saya telah mendaftar akaun atas dropshipper. Jadi sekarang saya sudah boleh memuat naik turun gambar dan mula menjual ke?

    • By Admin

      Waalaikumsalam puan Nur, maaf lewat menjawap komen puan. Ya puan, puan boleh mulakan bila-bila masa sahaja =D

  80. By juriana binti amat

    assalam,sy nk jd dropship untuk tudung si comel,masih boleh ker?

    • By Admin

      Salam puan Juriana, masih boleh puan =D

      Puan boleh daftar pada borang di atas dan wassap kita PSNAMA SINGKATAN PUAN ke 011-28200399, nanti kita akan masukan puan ke group wassap dropshipper kita juga =D

      Namun untuk maklumat lanjut, puan boleh daftar dahulu pada borang di atas =D

      Terima kasih puan =D

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield