Ianya Bukan Satu Kebetulan… Dropshipper TudungSiComel

Minggu lepas kita ada buat kajiselidik pada beberapa Usahawan/ Wakil Jualan/ Dropshipper TudungSiComel. Kita buat soalan mudah iaitu; Antara peniaga X, Y dan Z dimana mereka semua sama-sama menjual produk yang sama dari TudungSiComel, peniaga mana yang akan mendapat pilihan di hati Pelanggan.

Ini adalah hasil dari kajiselidik tersebut.

dropshipper tudungsicomelApa yang boleh kita belajar dari sini? 😃
.
.
.

INILAH PENEMUANNYA… IANYA BUKAN SATU KEBETULAN

1. Walaupun ramai yang menjual produk yang sama, business yang sama. In shaa Allah seperti yang kita lihat, semua akan menerima pelanggan dan purata rezekinya hampir sama 😃

2. Jika kita fikirkan(Allah suruh kita berfikir), peniaga-peniaga kedai runcit Cina, mereka berniaga bersebelahan berpuluh-puluh tahun, tanpa gaduh, tanpa bermasam muka, tanpa berburuk sangka, tanpa risau yang nanti pelanggan lari pada pesaing sebelah dia.

3. Cuma kita orang yang mengaku ISLAM yang selalunya TAK YAKIN dengan konsep rezeki dari ALLAH. Kita cuma cakap di mulut, tapi TAK YAKIN DI HATI.

4. Allah suruh kita berusaha dan lepas tue baru bertawakal. Bukan tawakal dulu dan tak berusaha 😅

HASIL PENEMUAN KEDUA

5. Dari graph tersebut juga, kita dapat lihat, Peniaga X(No 1) mendapat pilihan lebih banyak. Ini kerana beliau lebih berusaha untuk menonjolkan perniagaan beliau. Jadi beliau terkehadapan dari pesaing-pesaing lain.

6. Peniaga X tak santau pun pesaing-pesaing lain (Y dan Z) hehe… tapi sebab dia berusaha awal dan berjaya menampakkan kewujudan perniagaannya dengan ILMU berbanding rakan-rakan lain, jadi dia lebih sedikit diterima pelanggan😃. Namun Peniaga Y dan Z juga tetap diberikan rezeki oleh Allah walaupun tak sebanyak X 😃

Mungkin ada antara kita terfikir; Jika ramai Dropshipper yang menjual produk dari TudungSiComel, nanti susah la aku nak dapat customer! Pesaing dropshipper ramai…

Ingatlah, itu hanya dinding yang kita sendiri cipta dalam diri kita

Renung-renungkanlah, siapa lambat… tinggai!!! 🤭😁🚀


KELEBIHAN SHOPEE

Selain dari Facebook, saya juga cadangkan untuk Usahawan/ Dropshipper TudungSiComel untuk manfaatkan marketplace seperti Shopee sebagai platform berniaga. Banyak kelebihannya yang saya nampak dan patut kita ambil kesempatan hehe. Antaranya adalah:

1. Postage Percuma – Shopee sediakan postage PERCUMA(subsidi). Pelanggan kita tak perlu bayar postage. Pelanggan mesti suka hehe…
2. Sistem Online – belian secara automatik. Zaman sekarang orang dah malas nak wasap-wasap nie. Nak terus klik klik klik barang sampai ja hehe… 1-2 pagi pun masih boleh buat order.
3. Coins – Pembeli boleh kumpul coins dan tebus.
4. Kurang risiko ditipu pembeli.

Dan banyak lagi kelebihan Shopee, boleh BACA SINI. Siapa malas membaca takut-takut rezeki pun malas nak masuk juga huhu…

Selamat berjaya ^_^

Tempahan Pre-Order Borong Tudung Sekolah Dibuka

HARGA PROMOSI POSTAGE DAN BORONG TUDUNG SEKOLAH

Salam rakan-rakan Usahawan TudungSiComel, salam kejayaan. Kita sudah buka untuk tempahan borong tudung sekolah dan tahun ini kita buka awal bagi mengelakkan kesesakan penyediaan stok bagi Sale Back To School nanti yang dijangka sesak bermula bulan Oktober (statistik).

Pemilik Butik/Kedai Fizikal – Sekiranya tuan/puan ada Butik/Kedai Fizikal, mohon maklumkan pada kami untuk kami senaraikan lokasi kedai tuan/puan agar Pelanggan berdekatan boleh membuat belian terus dari tuan/puan.

Usahawan Dropshipper – Boleh beli sikit stok sebagai backup. Berdasarkan pengalaman lepas, kadang-kadang kita terputus stok penting(in-shaa Allah tahun ini kita cuba perbaiki). Namun boleh juga beli sikit stok buat backup. Usahawan Dropship yang dah lama dengan TudungSiComel pasti faham apa yang cuba disampaikan hehe…

Buat masa sekarang, promosi postage hanya untuk Usahawan Semenanjung sahaja. Namun untuk Usahawan Sabah/Sarawak mohon tunggu kita dapatkan best postage rate dulu dan akan maklumkan semula ya.

Sudah boleh ambil tempahan Pre-Order sekarang. Deposit cuma 50% sahaja dan kita akan jahit tudung tersebut dan dijangka siap dalam masa seminggu/dua minggu in shaa Allah setelah terima deposit. Siapa cepat didahulukan.

PROMOSI POSTAGE SEMENANJUNG – Untuk harga promosi postage cuma RM6.90/5kg(RM5.90 postage+RM1 pengurusan) dan mungkin berakhir 30 Sept 2018 (easyparcel). Jika lebih 5kg kita akan buat 2 bungkusan dan seterusnya. JIMAT! hehe…

Boleh bayar deposit tudung dulu, kos postage kita akan kirakan secara manual, boleh abaikan jumlah postage yang tertera di web jika lebih dari 5kg ya sebab kita akan buat 2 bungkusan seterusnya dalam gandaan 5kg.

PROMOSI TUDUNG SEKOLAH – Promosi bermula RM5.90/helai tudung sekolah juga akan berakhir setelah kuota kain untuk dijahit penuh.

Promosi berganda, siapa cepat dia dapat 😅

Boleh tempah borong tudung sekolah sekarang di:

https://tudungsicomel.com/borong/

NOTA:
1. Buat tempahan seperti biasa dan dapatkan no ID.
2. Buat bayaran deposit 50%(tidak termasuk postage) dan maklumkan pada admin 011-28200399 untuk kita tukar status kepada PROCESSING(Kita akan mula jahit).
3. Siap jahit kita akan hubungi dan boleh buat bayaran baki deposit dan maklumkan pada admin semula. Admin akan uruskan penghantaran dan tukar kepada SHIPPED.

😊💪🚀🚀🚀

Dropship

Adakah saya boleh menjana pendapatan sebagai Agen Dropship TudungSiComel?

dropshipGambarajah di atas adalah rekod jualan Agen Dropship kita pada awal tahun 2017 yang lepas.

Jika mereka berjaya menghasilkan jualan 5 angka, kenapa anda tidak?

TudungSiComel berhasrat untuk menghasilkan satu platform yang baik agar rakyat Malaysia dapat menjana pendapatan tambahan sebagai Agen Dropship secara konsisten dan serius.

Kita juga ingin membantu suri rumah terutamanya untuk menjana pendapatan hanya dari rumah sambil melayan anak-anak. Namun untuk mendapatkan pendapatan yang baik, haruslah dengan ilmu pemasaran yang betul.

Mother and daughter (4-5) in home office — Image by © mother image/redshorts/Corbis

Pasaran Luas

Pasaran tudung/jubah/telekung kanak-kanak adalah besar dan sekiranya anda sanggup mendalami ilmu pemasaran yang betul, in shaa Allah anda juga mampu menjadi sebahagian dari mereka di atas.

Kesalahan Biasa Agen Dropship

Ramai antara kita pernah mencuba nasib sebagai Agen Dropship sebelum ini dan mungkin ramai juga yang tidak dapat hasil yang baik.

Ingin tahu kenapa? KLIK SINI

Apa itu Drosphip

Drosphip adalah satu model perniagaan di mana anda hanya perlu promosikan produk yang disediakan oleh pihak pembekal dan apabila ianya terjual, anda akan dapat keuntungan dari perbezaan harga yang diberikan kepada agen dropship.

Anda tidak perlu keluarkan modal untuk menghasilkan produk, tidak perlu bersesak di pejabat pos, tidak perlu berpisah dengan anak di rumah, tidak perlu sewa ruang premis dan sebagainya.

Anda hanya perlu menjawap pertanyaan pelanggan, membuat tempahan menerusi Katalog TudungSiComel dan kita akan Pos Lajukan terus kepada Pelanggan anda.

Bayangkan, sambil anda bercuti pun perniagaan anda masih boleh berjalan seperti biasa, yang penting ada talian internet.

Bagaimana caranya saya peroleh keuntungan?

Sebagai contoh, sehelai tudung Instant Shawl Sara Dua Muka di bawah(gambar) berharga RM28.50. Sementara harga agen dropship cuma RM19.50, jadi anda hanya perlu download gambar produk yang ingin dijual dan promosikannya dengan harga Pasaran iaitu RM28.50.

Sekiranya pelanggan berminat untuk membeli, anda cuma perlu dapatkan butiran mereka seperti alamat penghantaran, jumlah helai, saiz produk yang sesuai dengan Si Comel mereka dan kemudian anda minta mereka buat bayaran kepada anda.

Setelah mereka membuat bayaran, anda perlu masuk ke web Katalog TudungSiComel dan LOGIN ke akaun Dropship anda untuk membuat pembelian.

Isikan butiran yang diperlukan dan pastikan alamat penghantaran adalah ke alamat pelanggan ada.

Kemudian anda hanya perlu buat bayaran kepada kami dengan harga RM19.50 sahaja dan anda akan menerima untung sebanyak RM28.50 – RM19.50 = RM9 sehelai.

Bayangkan seorang pelanggan anda ada 3 orang anak perempuan dan membeli 1 helai setiap orang. Ini bermakna keuntungan untuk setiap pelanggan anda mampu mencecah RM9 x 3 orang anak = untung bersih RM27 seorang.

Itu baru seorang, jika sehari anda berjaya mendapat 6 pelanggan dengan keuntungan RM27 seorang, berapakah pendapatan anda untuk sebulan?

RM27 x 6 orang x 30 hari = RM4860 sebulan.

Cuba banyangkan pula jika anda rajin menuntut ilmu Pemasaran Online, pastinya bukan hanya 6 orang sehari…12 orang sehari pun ianya tak mustahil, in shaa Allah.

Yang penting adalah….JANGAN MALAS MENUNTUT ILMU PEMASARAN ONLINE.

Tuntut Ilmu Pemasaran Internet

Ini adalah penerangan asas dan kita akan sentiasa kongsikan ilmu dari masa ke semasa berkaitan teknik pemasaran terkini agar anda dapat manfaatkan sistem dropship yang kita wujudkan ini secara maksimum. In shaa Allah.

Sekiranya anda seorang ibu yang menjadi surirumah sepenuh masa, konsep dropship ini sangat baik. Namun apa yang penting adalah anda perlu mempelajari ilmu pemasaran yang betul dan sentiasa menambah ilmu dari masa ke semasa.

Apa yang membezakan antara agen dropship yang berjaya adalah mereka sentiasa menambah ilmu dan rajin berusaha.

Cuba bayangkan anda bekerja dari rumah sambil melihat anak membesar di hadapan mata anda…ya cuba bayangkan sekarang…

Dropship - Bekerja dari rumah

DAFTAR SEBAGAI RAKAN NIAGA