Si Comel Dan Ramadhan

Manisnya, Si Comel bersiap menyambut Ramadhan

Malam pertama Ramadhan.

Si Comel  : Yeay, esok dah start puasa.

Ibu          : Amboi, sukanya anak ibu ni ye. Kalau macam tu, Min kenalah puasa penuh.

Si Comel : Kenapa kita kena puasa penuh ibu?

Ibu          : Kalau kita puasa penuh, kita akan dapat dua kegembiraan yang Allah dah janjikan untuk kita. Ha, Min nak tahu apa kegembiraan tu?

Si Comel : Nak, ibu ceritalah kat Min. Continue reading Si Comel Dan Ramadhan

Harap Maaf =(

[PENGUMUMAN] Salam semua, sebagai makluman, TudungSiComel.com masih Under Construction, jadi kami tak dapat nak membalas email@komen peminat buat sementara waktu. Insyaallah kami usahakan secepat mungkin. Estimate beroperasi semula dalam bulan Mei@Jun. Akan kami maklumkan.

Terima kasih atas sokongan yg diberikan.

Etika Dalam Menutup Aurat

Tudungsicomel.com – Etika Dalam Menutup Aurat | Sebagai ibubapa sewajarnya kita perlu memiliki etika tertentu dalam mendidik anak perempuan dalam berpakaian menurut syariat. Bukan semata-mata menutup kepala, tetapi menutup dalam segala aspek meliputi menutup aurat seperti yang terkandung dalam al-Quran.

Continue reading Etika Dalam Menutup Aurat

Aurat Bermula Dengan Didikan Agama


Tudungsicomel.com – Aurat Bermula Dengan Didikan Agama | Bukan mudah untuk mendidik anak supaya menutup aurat terutama bagi si comel. Sebenarnya agak sukar bagi ibu bapa yang ingin membimbing anak dengan didikan agama lebih-lebih lagi jikalau ibu bapa begitu sibuk dengan kerja. Jadi kita perlu member pendedahan kepada mereka tentang seronoknya Islam ini.

1# Nurseri Yang Islamik

Bagi ibu bapa yang sibuk, boleh mulakan dengan menghanatar ke pusat jagaan yang betul-betul berkonsepkan pendidikan Islam. Elakkan dari menghantar si kecil ke pusat-pusat jagaan yang bermatlamatkan hiburan semata-mata. Dari situ, kita boleh biasakan mereka dengan suasana yang diasuh dengan cara yang diterapkan dalam Islam.

Continue reading Aurat Bermula Dengan Didikan Agama

[PENGUMUMAN] Pertandingan “Anakku Comel Bertudung” =)

[PENGUMUMAN] Sebagai makluman awal, sempena Pelancaran blog TudungSiComel.com nanti, kita akan anjurkan pertandingan

Anakku Comel Bertudung


Langkah2nya mudah jer, kacang jer:

1. Share gambar anak anda yang SUPER CUTE bertudung ke Facebook kita.

2. Letakkan tajuk “I Love My TudungSiComel.com”

*Pemenang akan dikira berdasarkan LIKE terbanyak.

Hadiah-hadiahnya….(JENG JENG JENG)
Continue reading [PENGUMUMAN] Pertandingan “Anakku Comel Bertudung” =)