Trick Kolam Ikan Tudung Jururawat

Jual Tudung Jururawat nie ada trick dia. Kalau kita pos jer kat wall facebook kita susah sikit sebab tak semua friend kita jururawat. Kecuali kita nie jururawat la ๐Ÿ˜…

Menunggu sungai Stok Foto, Menunggu sungai Gambar Bebas Royalti |  Depositphotosยฎ

Tricknya adalah dengan join group-group Jururawat / Nurse di Malaysia banyak-banyak yang tak private dan share lah iklan kita di sanaโ€ฆ mudah ja hehe ๐Ÿ˜Š

Lebih targeted โ€ฆ istiqamah post selalu di sana, mudah-mudahan satu masa nanti ada yang sangkut.

Aamiin dan selamat meroket hehe ๐Ÿ”ฅ

Kredit Gambar: https://id.depositphotos.com/stock-photos/menunggu-sungai.html

Panduan Generate Link Live Lelong untuk Pelanggan

Memandangkan HQ TudungSiComel kita juga ada menjalankan aktiviti jualan lelong secara live, dan setelah mencuba selama lebih dari satu bulan hampir setiap hari, kita dapati permintaan untuk tudung Lelong ini baik dan banyak permintaan.

Seorang pelanggan berpotensi beli sampai berpuluh-puluh helai dan berulang kali. Mungkin kerana harganya mampu milik dan banyak koleksi-koleksi baru yang menarik.

Mungkin juga ada yang suka membeli secara berdepan seolah-olah beli dari kedai dengan penjual… maklumlah lama tak keluar shoping kan hehe…

Oleh itu, kita ingin juga menjemput Rakan Usahawan TudungSiComel untuk turut jana pendapatan bersama.

Kaedahnya mudah sahaja:

1. Kongsikan link posting khas berkaitan program Live lelong kita. Ini linknya dan pastikan generate kan link ini kepada link affiliate peribadi anda terlebih dahulu sebelum kongsikan:

https://tudungsicomel.com/lelong-tsc-is-live-now/


Jika anda baru dan tak pasti bagaimana untuk generate link peribadi, boleh KLIK SINI

2. Kongsi dan sebarkan sebanyak mungkin. Apabila ada pelanggan yang join live lelong dan turut membeli, rakan-rakan akan turut mendapat komisyen affiliate darinya.

Gambar-gambar teaser promosi live lelong boleh dapatkan di sini dan kita akan update dari masa ke semasa:

https://t.me/live_lelong_tudungsicomel

Itu sahaja, mudahkan hehe…

KADAR KOMISYEN SEMASA (UPDATE 21 SEPT 2021)

Komisyen bagi setiap produk adalah RM0.50. Setiap helai produk yang dibeli walaupun harganya RM1.50 atau RM3.00 , komisyen tetap RM0.50.

Jika pelanggan beli 20 helai, setiap kali live, potensi untung RM10.00 untuk seorang pelanggan. Jika ada 5 pelanggan hasil dari tajaan anda, potentsi RM50.00 untuk satu sessi live dan kita merancang jika mendapat sambutan baik, kita akan buat sesi pagi dan petang.

Dan untuk ibu komisyen RM0.30 dan nenek RM0.20

Walaupun nampaknya seperti sedikit, tapi mengikut pengalaman kita, hampir setiap kali live lelong(2 jam / sesi) boleh cecah 100-300 helai terjual.

Nota: Kadar komisyen akan dipertimbangkan dari masa ke semasa mengikut penilaian keadaan semasa. Memangdangkan ini baru permulaan, jadi HQ akan lihat kadar keberkesanan program ini bagi rakan affiliate samaada boleh dinaikkan lagi kadar komisyen atau sebaliknya.

Panduan Menetapkan Harga Promosi ‘Go Back To School’ di Shopee

Panduan ini adalah untuk promosi ‘Go Back To School’ bagi Tudung Sekolah Awning Scuba , Awning Lembut dan Tudung Sekolah Dua Lapis selama 7 hari bermula dari hari ini ( 09 September 2021 – 14 September 2021).

Boleh rujuk langkah di bawah sebagai panduan:

  1. Klik pada seller centre kemudian klik ‘Marketing Center

2. Klik ‘Discount Promotion’

3. Klik ‘Create‘ untuk mengisi maklumat promosi.

4. Namakan promosi tersebut kemudian masukkan tempoh promosi (09 September 2021 – 14 September 2021)

5. Klik ‘Add Product’ untuk masukkan promosi bagi Tudung Sekolah

6. Pilih Tudung Sekolah Awning Scuba, Tudung Sekolah Awning Lembut dan Tudung Sekolah Dua Lapis untuk Promosi ‘Go Back To School‘ . Kemudian klik ‘Confirm

7. Tukarkan harga Promosi SECARA MANUAL kepada HARGA RM10.00 bagi Tudung Sekolah Awning Scuba dan Tudung Sekolah Awning Lembut manakala Tudung Sekolah Dua LapisRM12.90

8. Pergi semula ke halaman shopee untuk semakan promosi.

Panduan Harga Standard TudungSiComel

Panduan ini digunakan semasa promosi semasa telah tamat. Maksudnya boleh digunakan sebilang masa sepanjang tahun.

Namun jika ada promosi semasa, kita boleh pilih samaada nak guna promosi semasa atau promosi standard ini ya. Terpulang pada rakan-rakan.

Harga jual sama seperti katalog.

  1. Harga belian banyak helai/wholesale – bukan borong

Awning Lembut
1 helai RM16.90
3 helai RM16.00
5 helai RM15.50

Scuba/dua lapis
1 helai RM19.90
3 helai RM19.00
5 helai RM18.50

Inner Rainbow
1 helai RM6.90
3 helai RM6.50
5 helai RM5.90

Inner Rainbow MossCrepe Dewasa
1 helai RM8.90
3 helai RM8.50
5 helai RM7.90

Mose/Sarrung Collection ( Saiz Baby – M)
1 helai RM19.90
3 helai RM19.00
5 helai RM18.50

Mose/Sarrung Collection ( Saiz L-XXL)
1 helai RM22.90
3 helai RM22.00
5 helai RM21.50

Effective 2 Sept 2021 hingga diberitahu kelak ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜Š

*Jika lebih dari 10 helai dan kurang dari 40 helai(Borong), penetapan harga promosi terpulang pada budibicara puan ๐Ÿ˜Š๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

Semoga ianya dapat memudahkan rakan2 berniaga ๐Ÿ˜ƒ

Harga Promosi Standard
*Jika ingin dapatkan gambar yang lebih terang boleh download melalaui channel Telegram Bahan Promosi

Kenapa Orang Membeli?

๐Ÿค” WHY PEOPLE BUY?

Nak menjual, kita wajib faham ini. Apa yang membuatkan orang terasa nak membeli dan kenapa mereka membeli?

Kalau tak, kita hanya akan promote promote promote dan promoteโ€ฆ tapi malangnya orang tak tertarik nak membeli dari kita.

Awal mula pertama mula, kita kena faham Kenapa orang membeli?

Saya kongsi sebab saya sendiri nak ingatkan diri sendiri. Semoga rakan-rakan juga sama dapat manfaat darinya ๐Ÿ˜ƒ

Boleh rujuk sini:

https://bit.ly/why_people_buy

dan sini

https://bit.ly/the_psychology_of_buying

Semoga bermanfaat ๐Ÿฅฐ

Panduan Rakan Usahawan

Salam rakan-rakan, berikut Mira kongsikan panduan berniaga bersama TudungSiComel. Boleh starkan supaya boleh dibuat rujukan di masa hadapan ๐Ÿ˜ƒ

1. Untuk semak cara aktifkan akaun dropship, cara buat tempahan, cara rujuk harga produk, kos postage dan lain-lain, boleh rujuk:

https://tudungsicomel.com/dropship-1

2. Untuk semak struktur harga baru:

https://tudungsicomel.com/usahawan/pengumuman-struktur-harga-baru/

3. Panduan semak promosi semasa yang sedang berlangsung, gambar/video produk dan cadangan copywriting:

https://tudungsicomel.com/usahawan/panduan-semak-promosi-semasa-dan-dapatkan-bahan-promosi/

4. Panduan Harga Standard setelah promosi tamat

https://tudungsicomel.com/usahawan/panduan-harga-standard-tudungsicomel/

5. Panduan dan Kelebihan Affiliate:

https://tudungsicomel.com/panduan-affiliate/

https://tudungsicomel.com/apa-yang-bestnya-program-affiliate-tudungsicomel/

6. Panduan menukar Display Name dan Slug Url Affiliate

https://tudungsicomel.com/usahawan/panduan-menukar-display-name-pada-akaun-affiliate/

https://tudungsicomel.com/usahawan/panduan-menukar-slug-url-link-affiliate/

7. Untuk join group support Shopee Seller:

https://tudungsicomel.com/usahawan/panduan-tempahan-shopee/

8. Directori untuk dihubungi berkaitan tempahan, refund dan lain-lain:

https://tudungsicomel.com/usahawan/category/direktori/

9. No telefon untuk dihubungi jika ada masalah berkaitan tempahan:

https://tudungsicomel.com/usahawan/panduan-psikologi-menghadapi-tempahan-pelanggan-bermasalah/

10. Prosedur Pemulangan/ Pertukaran/ Refund:

https://tudungsicomel.com/usahawan/prosedur-pemulangan-pertukaran/

Untuk dapatkan perkongsian semasa dan ilmu marketing semasa:

https://tudungsicomel.com/usahawan/

In shaa Allah kita akan update dari masa ke semasa ๐Ÿฅฐ

Sentiasa bersama anda ^_^

Updated: 24 Ogos 2021

Ini Kaedah Marketing Terbaik Zaman Berzaman

Saya kenal dengan affiliate marketing nie sejak dari 2007/08 lagi.

Zaman tue orang banyak jual eBook, Minisite, Clickbank dan lain-lain.

Satu kaedah terbaik dan evergreen untuk promosikan produk affiliate nie adalah melalui konsep Product Review.

Kita review produk seikhlas mungkin dan kemudian share link affiliate kita.

Jangan nampak sangat nak menjual heheโ€ฆ Nanti nampak review tue ada udang di sebalik batuโ€ฆ Dan review akan jadi hambar ๐Ÿ˜…

Biasanya orang akan rasa terpengaruh dengan review ikhlas(ye ke ikhlas hehe) kita ๐Ÿ˜…

Review yang bagus adalah yang ada cerita kelebihan dan kekurangan produk.. Baru nampak real, tapi kelebihan kena lebihkan la heheโ€ฆ ๐Ÿ˜…

Dulu-dulu ramai review guna blog post. Namun zaman sekarang ramai juga gunakan Facebook dan Youtube.. ok juga, tambah-tambah medium review kan.

Ini contoh review yang saya jumpa dan saya kongsikan supaya rakan2 mudah faham.

Boleh baca lanjut DI SINI.

Beliau buat review dan saya yakin beliau juga share link affiliate beliau hehe.

Saya yakin anda akan terpengaruh dengan review beliau ๐Ÿ˜…

Wallahu a’lam dan semoga bermanfaat ๐Ÿ˜ƒ

Syahruddin
Rakan Usahawan
TudungSiComel.com
*Bekas Affiliate Marketers Pencen ๐Ÿ˜…

Tarikh Pembayaran Komisyen Affiliate

In shaa Allah kita akan buat closing account affiliate pada 15hb setiap bulan dan kita akan beri jarak masa 5-7 hari untuk sekiranya ada berlaku refund/cancel order. Jika ada yang refund/cancel order, kita akan tolak(deduct) semula dari komisyen sediaada.

Kita akan mula finalize dan buat bayaran pada 20/22hb setiap bulan. Namun akan ditunda pada Isnin/Selasa jika tarikh tersebut jatuh pada Sabtu/Ahad(hari cuti).

**Kepada yang layak dan cecah RM100.00/payout minima, Bahagian Akaun kita akan hubungi anda untuk dapatkan no akaun bagi proses pembayaran komisyen. Jika tidak layak, nilai komisyen akan dibawa ke bulan hadapan hingga cecah RM100.

Ianya Tak Mustahil

Alhamdulillah, baru-baru ini kita lancarkan Promosi Pelancaran Program Affiliate kita dan dalam masa singkat(Promosi 4 hari), ada rakan-rakan affiliate yang mampu jana komisyen hampir RM1000.00.

Dan alhamdulillah ini antara Top 2 Rakan Affiliate kita…

Dan ramai lagi yang dapat jana komisyen yang baik. Alhamdulillah.

Jadi ini memberi indikasi kepada kita bahawa Program Affiliate di web baru kita berkesan dan mudah-mudahan lancar… aamiin.

Jika anda belum daftar sebagai Rakan Affiliate kita, boleh klik pada butang di bawah untuk mendaftar.

Komisyen Affiliate TudungSiComel

Berikut adalah cara kiraan komisyen bagi program Affiliate TudungSiComel.

Sebagai contoh, jika satu produk yang terjual melalui link affiliate anda berharga RM15.90, maka pecahan komisyennya adalah(Update 17/8/2021):

Lavel 0 – Komisyen DS(anda) 20% x RM15.90
Lavel 1 – Komisyen mak anda 4% x RM15.90
Lavel 2- Komisyen nenek anda 1% x RM15.90

Jadi total komisyen yang pihak HQ sediakan keseluruhan adalah 25%

Mungkin ada yang rasa jika jadi nenek komisyen 1% itu sedikit. Tapi mari kita lihat kiraan ringkas.

Potentsi Keuntungan?

Jika kita ada 10 orang anak dan setiap anak ada 10 orang anak(cucu anda) juga di bawah mereka, ini bermakna setiap kali mereka semua menjual dan terima komisyen, puan sebagai nenek akan dapat:

10 orang anak x 4% = 40%
10 orang anak ada 10 orang anak (cucu anda) = 100 orang cucu = 100 x 1% = 100%
Jadi total % yang anda akan terima 140% komisyen.

Jika setiap mereka menjual dengan nilai jualan keseluruhan RM1000 setiap orang, puan sebagai nenek affiliate akan terima:

40% x RM1000 = RM400.00
100% x RM1000 = RM1000.00

So total pendapatan puan RM1400.00.

Cuba bayangkan di musim peperangan tudung sekolah… sale seorang anak cucu boleh cecah RM3,000.00 sehari(bukan dongengan). Cubalah kira sendiri berapa potensi anda hehe.

Mesti best kan hehe… sambil lepak-lepak, duit masuk dalam akaun anda… kecing kecing kecing hehe…

Jangan tunggu, mula recruit anak dari sekarang dan lihat lagi setahun berapa orang anak cucu anda…sedar tak sedar dah berderet hehe… mula sekarang dan selamat meroket.

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security