Kenapa Hq Tak Sediakan Stok Yang Cukup?

Bismillah…

Kita menerima pertanyaan dari rakan-rakan usahawan terutama yang baru join program Rakan Usahawan TudungSiComel;

Kenapa sejak beberapa minggu nie(Mac 2022) Hq TudungSiComel selalu terputus stok. Ini membuatkan kami sukar nak berniaga

Sebenarnya, kita ‘berperang’ dengan sale tudung sekolah sejak hujung Disember 2021 lagi.

Alhamdulillah, kita menerima tempahan tudung sekolah yang banyak semenjak Disember 2021(dengan izin Allah) semasa kerajaan umumkan tarikh sessi persekolahan penggal 2022.

Sejak itu, tempahan tudung sekolah alhamdulillah tidak putus-putus dan tempahan retail boleh mencecah lebih 2000 helai sehari.

Alhamdulillah, tempahan dari rakan-rakan usahawan juga tidak putus-putus. Tempahan kadangkala masuk hampir setiap minit.

Keadaan ini berlarutan sejak Disember dan apabila masuk Mac 2022, kita sudah terputus stok / tailor pun dah exhausted keletihan dan kita terpaksa buka tempahan pre-order(stok bayangan) memandangkan masih banyak tempahan yang masuk.

Kaedah stok bayangan adalah agar kita boleh fokus jahit tudung-tudung yang sudah ada tempahan sahaja ikut kuantiti yang diperlukan supaya lebih cepat siap.

Baca Selanjutnya >>

Dropship Jiwa Kental

Semangat orang berniaga, pantang undur. Dah nak masuk labor room pun masih sempat berniaga 😁💪

Sempena mengambil keberkatan Jumaat yang mulia ini, mari kita kawan-kawan sama-sama doakan semoga puan Ara selamat melahirkan.

Dimudah lancarkan segala urusannya. Aamiin 🥰

#degil

#usahanitakental

#pantangundur

#sayakagum

Pendaftaran Dropship

✔ Anda seorang Dropship yang aktif menjual produk?

✔ Anda ingin tambah produk untuk dijual?

✔ Anda ingin tambah pendapatan?

Kita ada produk yang best, permintaan tinggi dan mudah dijual, in shaa Allah. Tak perlu letih-letih terangkan dengan lanjut, semua prospek dah tahu apa itu ‘tudung sekolah’ hehe…

Tudung Sekolah merupakan produk keperluan yang akan sentiasa ada permintaan selagi mana wujudnya sekolah di Malaysia.

Mengikut statistik Kementerian Pendidikan Malaysia, pelajar sekolah hampir mencecah 5 juta orang.

dropship - statistik pelajar sekolah di Malaysia

Dan sebahagian besar adalah pelajar perempuan.

Biasanya, mengikut pengalaman kita berniaga tudung sekolah selama hampir 10 tahun, seorang pelajar memerlukan sekurang-kuranya 3-5 helai tudung (sekolah sesi pagi dan petang) dan akan membeli tudung baru setiap 5-6 bulan sekali.

Ya lah kan, tiap hari pakai, pasti cepat lusuh dan kusam… jadi perlu beli lagi.

Potensi Pendapatan Dropship

Tudung sekolah adalah produk yang mudah dijual dan ianya berulang. Customer Lifetime Value (CLV) yang panjang.

Sekiranya anda berjaya membuat reputasi yang baik, pelanggan pasti mencari anda untuk membuat tempahan yang seterusnya dan seterusnya.

Pelanggan memerlukan tudung sekolah seawal anak mereka masuk ke tadika / pra sekolah hinggalah sekolah menengah. Sekali anda berjaya closing sale, boleh dapatkan repeat sale bertahun-tahun, in shaa Allah.

Jika anda closing seawal anak mereka tadika 5 tahun, potensi mereka akan membeli dari anda adalah sehingga anak mereka mencecah 17 tahun(Ting 5).

Ini bermakna sekali anda close sale, anda berpotensi menjana pendapatan selama 12 tahun dari mereka, in shaa Allah.

Dan biasanya satu keluarga ada 2-3 orang anak perempuan ^_^

dropship
dropship rewards

Jemput sertai Program Dropship TudungSiComel dengan klik pada butang biru di bawah untuk sama-sama kita membantu ibu-ibu di Malaysia untuk dapatkan tudung sekolah yang selesa untuk anak-anak mereka.