Kita Semua Ibarat Nelayan

Kita semua ibarat nelayan… Cuma kita nie nelayan di darat hehe… Mencari rezeki dengan menangkap ikan(pelanggan) 😊

Jadi, sebagai nelayan, kita perlu tahu apa jenis ikan yang kita nak tangkap(prospek) dan umpan apa kita nak pakai(produk) 😃

Kalau kita nak tangkap ikan jerung, takkan nak guna umpan cacing pulak kan?

Jika nak tangkap jerung, takkan kita nak guna mata kail ikan keli? Senyum jer jerung tue nanti 😅

Kita kena tahu mata kail besar mana nak pakai…. ikan kita suka makan apa… Siapakah mereka dan di manakah mereka berada?

Lagi banyak data kita(iqra’), lagi senang kita nak tangkap mereka.

Kita boleh pilih nak jadi nelayan hebat atau nelayan tangkap muat.. ia terpulang pada diri kita sendiri.

Mari kita renung-renungkan dan selamat beramal 😊

Syahruddin
Rakan Usahawan Comel 😁
TudungSiComel

KENAPA SAYA BUAT IKLAN, TAPI KURANG BERKESAN…OH KENAPA!?

Buat iklan nie sebenarnya sama seperti zaman kita muda remaja dulu(pada yang dah tua macam saya laa hehe), zaman mengorat makwe/pakwe, zaman cintan cintun hehe… 🤭

Kalau kita meminati seseorang, apa kita buat? Adakah kita terus pergi dekat beliau dan cakap:

Saya cantik, saya rajin, saya baik hati, boleh saya jadi makwe/pakwe awak?” 🤭

Semestinya tidak kan? … then apa kita buat?

Pastinya kita akan berpakaian cantik2, makeup tebal2, pakai minyak wangi satu tempayan bagi si dia perasan yang kita cantik, kita menarik( branding/brand image/attraction/unconscious mind manipulation ).

Dan kita akan selalu buat-buat terserempak( awareness/mind maping ) dengan si dia kan… siap buat jadual jam berapa si dia akan lalu jalan nie, jam berapa si dia akan keluar makan di kantin.. dan kita pun mulalah ada sahaja di sana hehe… 🤭😅

Adakah pertama kali si dia jumpa kita terus ajak dating(membeli)?

Semetinya tidak… si dia kena la terserempak dengan kita banyak kali dulu, baru la lama kelamaannya akan timbul rasa minat( the rule of sevent ). Mungkin akan ambil masa yang agak lama… tapi jika kita cepat berputus asa, harapan kita untuk memiliki si dia pastinya tipis.. lepas tue mula la terfikir… apa pasal makwe tue tak cun pun tapi pakwe dia hensem giler?!! sebab yang tak cun tue la keSABARannya TINGGI hehe… 🤭

So nampak tak apa yang saya cuba nak sampaikan?

Proses iklan pun sama… bukan boleh terus puji produk kita… puji diri sendiri… sesetengah orang akan rasa meluat… poyolah… 🤣

“Belilah tudung saya, tudung yang saya jual nie paling cantik di dunia, tudung saya hebat, tudung saya blaa blaa blaa… belilah!” 😅

Tapi gunakanlah teknik penyampaian secara halus/unconscious mind maping … gambar yang cantik, penampilan produk yang kemas, nampakkan faedah kepada mereka(bukan dengan teknik puji diri sendiri) then baru orang akan lihat dan fikir sendiri… “menarik la produk tue”

Dan bila sekali buat posting iklan, jangan la harap orang akan terus jatuh hati… pastinya akan ambil masa… mula-mula bertentang mata, lepas tue bermain mata, jeling menjeling, bertegur sapa, berjumpa-jumpa, lepas tue baru la jumpa mak ayah… pastinya ambil masa… kena IKLAN DENGAN SABAR… it`s a process 😊

Banyak dari kita(termasuk saya sendiri 🤭😅) post iklan terus harap orang nampak dan beli, lepas tue bila orang tak beli rasa kecewa dan cakap produk nie tak laku… relaks dulu… proses mengorat pasti ambil masa… jangan gelojoh hehehe…

Kalau kita asyik puji diri sendiri pun, pakwe/makwe nanti lari pula… POYO‼ 🤭

So secara ringkas apa saya nak cakap adalah:

  1. Jangan Poyo – puji produk sendiri(kena bagi orang rasa produk kita bagus secara tak sedar ).
  2. Jangan Gelojoh – sabarrrr… kalau orang boleh, kita pun pasti boleh in shaa Allah.

Sekian tazkirah 😅

Yang comel(tapi tak lembut hehe) 🥰🤭

Syahruddin
Tukang Jahit
TudungSiComel

Bagaimana nak bina Kolam Ikan Paus?

“Nak memancing ikan paus, jangan la pancing kat sungai belakang rumah kita, sampai kiamat pun in shaa Allah tak dapat” 😅

Jika kita menjual produk yang pada pandangan kita harganya agak tinggi, janganlah jual pada mereka yang kurang berkemampuan, kita jual lah pada mereka yang ada kemampuan… mudah sahaja kan? 😂

**Penafian: Semua golongan, waima berpendapatan rendah atau tinggi, semua ada fungsi masing-masing di muka bumi ini. Artikel ini tidak bertujuan memandang rendah pada sesiapa, ini hanyalah subjek Target Market / Market Segmentation.

Jika kita terus memancing ikan paus di sungai belakang rumah kita, sampai bila-bila pun tak dapat ikannya…

Jadi hari ini saya sediakan panduan ringkas bagaimana nak promosikan produk yang pada pandangan kita agak mahal harganya itu.

❗ Harga mahal atau murah sesuatu itu adalah sangat subjektif sebenarnya. Bagi orang berduit, mungkin pada mereka nilainya murah.

Bagi orang biasa, Kereta BMW mungkin mahal, tapi bagi orang ada duit, BMW macam Kancil jer, berderet di halaman rumah 😁

Ada 2 cara:

1. Cari di mana mereka berada dan promote pada mereka.
2. Bina Kolam Ikan Orang Ada Duit sendiri.

So hari ni kita kongsi panduan membina kolam ikan orang yang ada duit:

1. Pergi ke page-page Facebook/IG yang menjual produk-produk muslimah(ibu-ibu) yang kita rasa ianya agak mahal/harga tinggi seperti page-page menjual tudung-tudung/jubah-jubah mahal. Bukan yang harga RM100 ke bawah.

2. Kemudian lihat pada bahagian komen…lihat siapa yang komen berminat/PM/Nak beli dll..

3. Add la mereka semua sebagai friends sebab majoriti mereka pastinya ada duit hehe…

Kumpul lah banyak-banyak mereka dalam satu profile baru atau page baru… kolam ikan-ikan Paus hehehe… carilah yang minat tudung dan jubah muslimah, so kebarangkalian dorang nak beli tudung untuk anak mereka pun tinggi juga..


Siapa kata produk mahal nie susah nak jual? Sebenarnya kalau kita jumpa kolam atau hasilkan kolam yang betul, in shaa Allah mudah.

Kita nak jual pada orang yang ada duit, kita kena put ourself on their shoes. Kita kena faham cara dorang berfikir dan membeli.

Mungkin kita suka yang murah, janji boleh pakai. Tapi ada orang suka produk yang berkualiti dan sanggup spend duit. Bagi mereka, RM100.00 mungkin macam RM10 sahaja pada kita.

Kita kena pecahkan tembok kepercayaan kita sendiri. Yakin BOLEH!

So, kat mana kita nak cari page-page yang jual produk-produk mahal nie? Saya tak dapat nak reveal semua sebab nanti semua sama hehe… apa saya boleh bagi hint adalah:

Hehe selamat berjaya 😊

SAYA TAK PASTI KENAPA, TAPI MUNGKIN ADA BENARNYA JUGA…

Saya ada terbaca satu buku Sell Like Crazy by Sabri Suby , dia kata, salah satu cara sekarang untuk tingkatkan view socmed (social media) adalah menggunakan gambar dan tulisan seolah-olah dalam bentuk berita/news.

Sebab apa? Sebab orang lebih suka baca berita dari baca iklan 😅

So saya ada try dan macam betul juga, sebab robot algorithm facebook boleh agak samaada gambar yang kita post berunsurkan iklan atau berita… mungkin gambar iklan banyak tulisan dan tanda harga…

Dan facebook akan bagi reach/views yang lebih kepada posting berbentuk news…

So apabila saya cuba, aa memang dari segi orang yang nampak(reach/views) post kita agak berbeza 😊

Cuba la beberapa kali dan cuba tengok hasilnya 😊

Wallahu a`lam betul atau tidak teori tue, tapi so far macam betul…

Salam kejayaan 😃💪💪💪🚀🚀🚀

KAJIAN KES – SURVEY WAKTU YANG SESUAI MEMBELI UNIFORM DAN TUDUNG SEKOLAH 🤔😊😱

Alhamdulillah, hampir mencecah 800 orang yang telah membuat undian dengan soalan, ” Bilakah waktu/tarikh biasanya mereka membuat belian uniform dan tudung sekolah? “

Nota: Untuk turut mengundi KLIK SINI.

Kalau kita lihat, lebih separuh (50%) dari mereka menyatakan mereka mula membeli uniform dan tudung sekolah bermula pada pertengahan November – pertengahan Disember.

Apa yang kita boleh belajar dari statistik ini? Apakah maksudnya?

Maksudnya PEPERANGAN SUDAH BERMULA 🤭😅

Time yang sesuai kepada Rakan Usahawan TudungSiComel yang biasa guna FB Ads dan Shopee Ads berbayar… sebab time nie orang dah mula membeli 😃

Dan masa yang kita perlu fokus dan gandakan iklan di Facebook, IG, Shopee dan lain-lain platform yang ada…

Jika dulu buat posting sehari 3 kali, sekarang dah kena gandakan kepada dua jam 1 kali posting iklan/product knowledge sharing. Biar prospek nampak iklan puan sebilang masa…

Buka Facebook jer, nampak iklan puan.. buka facebook jer nampak iklan puan… biar sampai jiwa beliau terseksa sehinggalah beliau membeli tudung sekolah dari puan hehe…

Dengan erti kata mudah… bagi umpan, ikan makan, bagi umpan ikan makan, belum letak umpan, ikan pula minta umpan hehe… in shaa Allah 😊🎣🐋🐋🐋🐋🐋🐋

Selamat maju jaya dan besarlah harapan saya agar semua Rakan Usahawan TudungSiComel dapat menjana pendapatan yang baik pada musim Back To School ini… setahun hanya sekali yeop, moh kite pulun habis-habisan hehe…

Ingat, kita ada berjuta pelajar sekolah di Malaysia… ibarat kolam yang penuh dengan ikan yang menanti untuk memakan umpan… cuma tunggu kita beri umpan sahaja 🤭🥰

Namun rezeki adalah hak Allah, kita berusaha sekadar daya yang dikurniakan kepada kita… wallahu a`lam.

🌶🌶🌶 Pssstt… sehari dua lagi ramai dah nak dapat gaji yeop… apa tunggu lagi, lambat tinggal 😅🤣

⛔️ THE DECOY PRICE OF TUDUNGSICOMEL – INI RAHSIA KITA

Kita ada 3 produk utama tudung sekolah:

1.Awning Lembut RM16.90

2.Awning Scuba RM19.90

3.Awning Scuba Dagu RM24.90

Secara asas semua akan ada customer juga, ada jer orang beli sebab manusia tidak sama, semua market segment tetap ada ahlinya…

Namun ada sedikit strategy di sini untuk force prospect untuk buat keputusan nak beli yang mana satu 😅🤭

Secara psikologi, RM 16.90 dan RM 19.90 beza harga nampak tak jauh sebab masih no 1 di hadapan, dalam block harga yang sama 😃

Orang akan fikir;

alaa tambah berapa sen jer lagi boleh dapat yang scuba terus …” 🤭

Tapi untuk yang RM 24.90 , harga dia dah duduk di block harga 2 , jadi macam nampak mahal sikit… Dan ini membuatkan RM19.90 tue nampak jauh lebih murah dan berbaloi 😊

Faham tak strategy psikologi harga nie?

Tapi kalau rakan2 nak psikologi harga nie berfungsi, dalam fbpage/shopee/Ig puan, kena ada promote ketiga-tiga jenis tudung nie supaya prospek boleh nampak ketiga-tiga perbezaan harga dan baru dia akan masuk ke perangkap harga kita 😅🤭

Itu lah sebab ramai Rakan Usahawan cakap yang sale tudung sekolah awning scuba lebih banyak… Saya dah jangka… 🤭

Alhamdulillah ianya sedikit sebanyak strategy kita berhasil 😅🤭

Sehari Sale 4 angka… ok la kan? ^_^

Ingat tak saya pernah cerita pasal strategy iphone pricing… Inhouse competition – orang hanya akan bandingkan harga antara produk iPhone sahaja 😃

Antara iPhone biasa dan versi S

Bukan iPhone dengan Samsung… 😃

Apa Pentingnya Keyword atau Katakunci?

Salam rakan-rakan Usahawan TudungSiComel, hari ini saya nak kongsikan sedikit tentang apa itu Keyword, kepentingannya dan cara asas setting keyword.

1. Keyword atau katakunci adalah perkataan yang akan ditaip pada search engine/facebook/IG semasa kita mencari sesuatu.

2. Sebagai contoh, apabila kita nak cari tudung sekolah di google, perkataan yang kita akan taip pastinya adalah ‘Tudung Sekolah‘. Ya lah, takkan nak cari tudung sekolah kita taip perkataan ‘kereta‘ pula kan hehe…

3. So perkataan yang ditaip itulah dinamakan sebagai keyword.

Apa pentingnya Keyword?

Jika prospek(orang yang sedang mencari untuk membeli) taip dan cari perkataan ‘tudung sekolah’ dan produk tudung sekolah yang kita jual tak muncul di hadapan mereka, maka rugilah kita ^_^

Macam mana nak buat bagi muncul?

Ianya dipanggil sebagai Search Engine Optimization (SEO). Perkara ini agak rumit jika nak didetailkan namun ada beberapa perkara asas yang kita boleh buat:

1. Tajuk post kita pastikan ada keyword
2. Sub-head tajuk kita juga jika boleh ada keyword.
3. Gambar yang kita sertakan, pastikan juga disave dahulu dengan nama keyword tersebut sebelum diupload.
4. Meta/Taq/Kategori juga letakkan keyword.
5. Letak #hashtaq keyword kita juga di bahagian bawah penerangan produk. Contohnya: #tudungsekolah , #tudungsekolahawninglembut dll
5. Dalam *isi kandungan artikel/penerangan produk juga perlu ada keyword.

Namun keyword dalam *isi kandungan/penerangan produk jangan terlalu berlebihan kerana berkemungkinan search engine akan detect sebagai ‘misleading post’ atau ‘manipulating post’. Sedang-sedang sahaja ^_^

Gunakan keyword optimization strategy di semua posting anda. Contohnya jika anda berniaga di Shopee, pastikan Tajuk Produk, dalam penerangan produk, kategori, #hashtaq dan gambar produk(save) ada perkataan(keyword) tersebut.

Jika ada masa lapang, boleh tonton video ini, in shaa Allah ianya sangat bermanfaat.

Apa yang penting?

Langkah-langkah di atas hanyalah teknik optimization sahaja, namun apa yang paling penting adalah isi kandungan kita haruslah bermanfaat.

Google/Yahoo/FB mereka nak Good Content… mereka nak beri pengalaman yang baik pada kita semua. Jadi mereka akan sentiasa pastikan Isi Kandungan yang bermanfaat akan sentiasa diberi keutamaan.

Jadi banyakkan perkongsian-perkongsian ilmu yang dapat memberi manfaat pada prospek kita membuat keputusan. Ini adalah contoh post yang dapat memberi manfaat, KLIK SINI. Cuba lihat berapa ramai orang komen dan share…

Akhir sekali, sekiranya puan ada berniaga di Facebook, ini adalah Panduan Memilih Nama Page Jualan . Semoga bermanfaat juga ^_^

Jika ada yang tak faham, mohon komen dan bertanya di ruangan komen di bawah ya, in shaa Allah saya akan cuba bantu sebaik mungkin. Salam kejayaan =D

Wallahu a`lam

KESALAHAN DROPSHIPPER YANG TAK DISEDARI!

Saya banyak kali juga cuba terangkan dan saya tak pasti tuan/puan jelas atau tidak 😊

Cara promosi DROPSHIPPER dan PEMBEKAL (BRAND OWNER) adalah berbeza…

DROPSHIPPER saya galakkan guna strategy PERSONAL SHOPPER. Maksudnya tonjolkan yang tuan/puan sebagai orang yang akan memBANTU meMUDAHkan urusan tempahan mereka(pelanggan).

PERCAYALAH… tak ramai yang suka membuat belian dari website yang rumit… mereka lebih gemar membeli terus dari whatsapp, Facebook, IG dan bersembang-sembang. Saya yakin, Tuan/puan sendiri pun tak suka kan? 🤭

Biasa kita sebagai dropshipper SALAH FAHAM… nak tonjolkan diri seperti Brand tersebut dengan mewujudkan page atas nama brand tersebut. Pada saya ianya kurang tepat.

Pernah dengar perkataan ‘Personal Shopper‘?

Tonjolkan yang puan adalah orang yang akan MEMBANTU MEMUDAHKAN URUSAN TEMPAHAN mereka…. wujudkan page khas yang seolah-olah menonjolkan tuan/puan sebagai orang perseorangan yang BOLEH DIPERCAYAI dan SANGAT MESRA dan SANGAT MEMBANTU

Hasilkan/kongsikan artikel-artikel yang berkaitan pendidikan awal kanak-kanak. Tonjokan diri tuan puan sebagai orang yang ‘sangat membantu’. In shaa Allah prospek akan terbuka hati untuk mendapatkan khidmat puan…

Jangan hanya tonjolkan diri sebagai PENJUAL… nanti takut di cop “Jurujual Dilarang Masuk” hehe… be professional 😊

Itulah ‘business’… helping people for some profit 😊💪

Syarikat AliBaba, ZALORA, LAZADA, GoSHOP…dorang pun takder jual jenama sendiri… dorang pun DROPSHIPPER juga… dorang takder simpan stok atau gudang…

Inilah yang saya cuba maksudkan sebelum ini… faham tak? 😃

Apabila orang nak beli barang dari LAZADA… orang tempah dari LAZADA dan lazada tempah dari supplier dan supplier terus hantar ke customer…

Tugas Dropshipper adalah MEMUDAHKAN pelanggan untuk membuat belian.

Tapi kita janganlah nak jadi macam LAZADA… dorang ada big funder… budget marketing besar… so boleh promote banyak barang dalam tue… kita modal kecil… main niche product kecil cukup la…

Apa yang saya nak terangkan adalah… kita sebagai Dropshipper… kita adalah LAZADA dalam skala kecil….

Apa boleh buat… kita buka satu page di FB/IG dan dalam tue masukan NICHE produk tudung/jubah dan telekung kanak-kanak sahaja…

Lepas tue kongsi la testimoni-testimoni pelanggal lepas agar pelanggan tertarik nak membeli. Di TudungSiComel kita ada beribu gambar testimoni yang tuan/puan sebagai Dropshipper boleh share… jangan asyik share gambar produk sahaja… orang bosan… 😅🤭

Kita tonjolkan yang kita nie adalah sebuah entiti/penasihat yang MEMBANTU MEMUDAHKAN prospek untuk buat belian dari syarikat seperti TudungSiComel.com (ehem ehem) dan lain-lain juga… 😁

Tak perlu nak buat produk jenama sendiri pun….

Kita ambil contoh lagi… walaupun TESCO ada hasilkan ubat gigi jenama TESCO… kita mesti tetap beli ubat gigi jenama COLGATE juga kan. Kenapa???

Cuba la fikir 😊

So tak perlu nak pening-pening fikir nak hasilkan jenama sendiri lagi… fikir dulu macam mana the ‘best’est strategy yang sesuai dengan konsep dropship… lihat kompani-kompani dropship besar seperti LAZADA, ZALORA, 11`s STREAT dan lain-lain… dorang sampai sekarang hasilkan bilion of dollars hanya sebagai company DROPSHIP SAHAJA…

Maaf membebel pagi-pagi nie hehe… jangan ambil hati ya… saya nak sangat tuan/puan belajar… sebab sebelum saya mula dengan TudungSiComel.com… 7 tahun saya jadi dropshipper sahaja juga…. 😃

Mula sebagai seorang Dropship, belajar menjual dahulu… dah yakin nanti, database dah banyak… baru boleh pertimbangkan untuk hasilkan brand sendiri. Cuba belajar seni menjual dulu ya, macam mana nak attract customer, macam mana nak handle customer bermasalah dll… anggap ini adalah proses pembelajaran.

Ini sekadar pengalaman saya, semoga bermanfaat… 😊

Panduan Memilih Nama Page Jualan

Saya nak tanya… Jika kita nak beli tudung kanak-kanak atau tudung sekolah secara online, agak2 apa yang kita buat? 😃

Pastinya kita akan search/cari/taip perkataan ‘tudung kanak-kanak’ atau ‘tudung sekolah’ pada ruangan search box di facebook, IG , Shopee dan Google kan?

Jika kita perasan, apabila orang search keyword perkataan tudung sekolah dan tudung kanak-kanak, pasti akan keluar Page yang namanya pun ada keyword perkataan tersebut.

Jadi sekiranya nak letakkan nama page jualan kita, saya cadangkan guna keyword perkataan tersebut sebagai nama page jualan kita.

Sebab orang yang mencari perkataan tudung kanak-kanak, pastinya beliau nak beli tudung kanak-kanak dan dorang tengah fikir nak bagi duit mereka pada siapa hehe… ^_^

HASILKAN PAGE JUALAN KITA DENGAN KEYWORD PRODUK KITA

Hasilkan banyak page jualan yang berkaitan produk kita. Sebagai contoh, saya jual Tudung Kanak-kanak dan saya juga jual Tudung Sekolah, jadi hasilkan 2 page jualan:

Tudung Kanak-kanak Ina
Tudung Sekolah Ina

ATAU

Pembekal Tudung Kanak-kanak
Pembekal Tudung Sekolah

ATAU

…. pikir la sendiri hehe…

Tapi mesti puan juga akan terfikir, ala susah la kalau ada banyak page, nanti nak manage susah… malas la nak post satu demi satu ke semua page huhu

Senang jer, zaman sekarang dah boleh buat posting dan share ke semua page dan social media secara SERENTAK hehe… dan boleh jawap pertanyaan semua page juga dari satu page sahaja.

Bagaimana? baca lanjut KLIK SINI hehe…


Jawap 7 Soalan Ini?

Kita sebagai peniaga mesti tahu menjawap soalan asas ini, jika tak tahu tolong jangan berniaga kerana kita hanya akan membuang masa!

1. Kepada siapa kita nak promosikan produk kita?
2. Siapa yang memerlukan produk kita?
3. Siapa yang berpotensi membeli produk kita?
4. Produk kita dapat menyelesaikan masalah apa(faedah)?
5. Produk kita dapat membantu menyelesaikan masalah siapa?
6. Di manakah mereka-mereka ini berada?
7. Bagaimana kita nak buat agar mereka tahu kita ada produk yang dapat menyelesaikan masalah mereka?

Ini 7 soalan asas kita perlu tanya diri kita berdasarkan produk yang kita jual.

Jika kita jual tudung kanak-kanak, siapakah yang berpotensi membeli produk kita? Ianya dikenali sebagai Customer Avatar.

Saya taknak jawap, saya nak rakan-rakan sendiri yang fikir dan jawap hehe… mari kita asah daya imaginasi kita ^_^

Kenali umpan(produk) kita, baru kita akan tahu apakah ikan yang sesuai untuk makan umpan kita ^_^

Gambar sumber: http://umpanjitumancingikan.blogspot.com/2016/08/umpan-hidup-terbaik-untuk-mancing-ikan.html


Saya tanya satu soalan, jika kita berniaga mesin jahit(umpan), adakah sesuai kita pergi ke stadium bola sepak yang dipenuhi penonton(ikan) dan promote Mesin Jahit kita di sana?

Biar saya jawap… Kita hanya akan membuang masa dan tenaga!

Kita haruslah tahu, umpan kita sesuai dengan ikan yang mana. Jika umpan kita udang, jangan kita pergi memancing ikan paus pula hehe…

Setelah kita tahu siapa mereka(ikan) yang berpotensi makan umpan(produk) kita, baru kita tahu di mana mereka berada/berkumpul dan mudah untuk memancing mereka untuk membeli produk kita. Kita tahu umpan ini sesuai untuk siapa.

Faham ke? ^_^

MEMBINA KOLAM

Setelah kita tahu siapa yang memerlukan produk kita dan di mana mereka berada, baru kita boleh mula memancing.

Ada dua kaedah:
1. Pergi ke sungai untuk memancing.
2. Bina kolam ikan kita sendiri.

Kita boleh ke sungai untuk memancing, namun sungai sangat luas. Dalam sungai, kita tak tahu ikan-ikan kita berkumpul di mana. Kita kena try and error. Kena test. Buang masa juga kan ^_^

Jadi saya lebih suka kaedah yang kedua, Bina kolam ikan sendiri.

Apakah kolam ikan? KLIK SINI untuk baca seterusnya ^_^

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security