Your Cart

Harga Yuran Brainy Bunch 2023

Kali ini, aku nak kongsikan pula harga yuran Brainy Bunch 2023. Sebelum nak membayar yuran tu, ibu bapa kena selidik dulu tentang sebuah tadika untuk anak anda sekolah nanti. Kebiasaannya, ibu bapa di Malaysia akan menghantar anak mereka ke tadika pada usia 5 tahun.

Tetapi, ada juga ibu bapa yang memilih untuk menghantar awal dari usia 4 tahun. Aku sendiri pun bercadang untuk menghantar anak awal supaya lagi mudah untuk mereka mendapat pendedahan awal.

Baca ini juga: Yuran Tadika Little Caliphs

Namun, yang menjadikan cabaran awal yang bakal dihadapi oleh ibu bapa ialah yuran tadika tersebut. Setiap tadika pasti akan mengenakan yuran yang berbeza-beza. Ada yang mahal, ada juga yang murah. Tetapi semua itu mengikut bajet dan perancangan kewangan ibu bapa tersebut.

Sebelum kita ketahui harga yuran Brainy Bunch 2023, apa kata kita kenali dulu tadika Brainy Bunch ini?

yuran brainy bunch 2022

Tadika Brainy Bunch ialah sebuah Tadika / Pra Sekolah yang menawarkan pendidikan Islam menggunakan bahasa Inggeris untuk komunikasi dan montessori sebagai kaedah pengajaran. Ia telah ditubuhkan pada tahun 2010.

Tadika ini juga dibangunkan untuk menawarkan pendidikan pra sekolah terbaik kepada anak-anak muslim. Ini adalah satu proses Pembelajaran Keseluruhan yang merangkumi Psikologi berdasaarkan Pendekatan Montessori dengan Bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar dan Nilai Islam sebagai panduan.

Yuran Brainy Bunch 2023

Di bawah ini merupakan yuran tadikan Brainy Bunch untuk tahun 2023. Jadi, anda boleh semak harga di bawah sebelum menghantar anak atau membayar deposit. Sila teliti terlebih dahulu dengan harga yang disenaraikan.

Yuran Brainy Bunch 2023 adalah berbeza mengikut pakej, masa ( halfday / fullday ) yang ambil dan lokasi. Nak lagi mudah, terus aje ke Brainy Bunch yang berdekatan dengan anda. Di sana nanti, anda boleh berbincang tentang harga dan sebagainya.

Subjek Brainy Bunch (4-6 tahun)

  • Spiritual (Early Brainy Muslim Programme)
  • Physical (Gymnatics/Martial Arts/Music & Movement)
  • Intellectual (Early Languange/Early Mathematics/Cultural Studies)
  • Creative (Arts&Craft/Drama&Play/Practical Skills)
  • Emotional (Excercise of Practical Life)

Tadika ini juga menerima kanak-kanak berusia 1.5 tahun sehingga 6 tahun. Ibu bapa yang ada anak berumur seperti dinyatakan boleh juga menghantarnya di sini.

Mereka akan mengenakan caj lewat sekiranya ibu bapa mengambil anak lewat seperti biasa.Walau bagaimanapun, kami akan memberi anda tempoh tangguh selama 30 minit kepada masa pemecatan anak anda. Untuk Program Sehari Penuh, caj lebih masa jam pertama ialah RM20.00, Dibayar setiap hari.

Kenapa pilih Brainy Bunch?

1- Kurikulum Pusat Montessori Amerika Utara (NAMC)
Brainy Bunch mengguna pakai kurikulum NAMC yang merangkumi sepenuhnya karya Dr Montessori. Ia telah diterima secara global sebagai salah satu kurikulum yang paling berkesan.

2– Mata Pelajaran Kemahiran Hidup
Mata pelajaran Kemahiran Hidup ditawarkan sebagai sebahagian daripada kurikulum: Latihan Amali Hidup (kemahiran motor dan koordinasi ) dan pertahanan diri (taekwondo).

3- Kelas Campuran Umur
Kelas umur campuran menyediakan suasana komuniti di mana semua orang menyumbang dan semua orang belajar antara satu sama lain.

4- Islam sebagai Cara Hidup
Brainy Bunch mengajar dan mengamalkan amalan wajib dan sunnah Islam di sekolah.

5-Pendidikan berpusatkan kanak-kanak
Pelajar diberi kebebasan dalam had untuk pelajaran mereka sendiri.

6- Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Pengantar Utama
Dalam Brainy Bunch, pelajar menguasai bahasa Inggeris pada usia muda.

Akhir Kata

Ingat ya, kos untuk hantar anak ke tadika swasta amatlah mahal. Ibu bapa kena bijak ketika membuat pilihan dan jangan terikut-ikut dengan kemampuan orang lain. Bak kata pepatah, ukur baju di badan sendiri.

Aku sendiri pun faham, semua ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak-anak. Tetapi, lihatlah kepada kemampuan diri. Kos yuran atau jenama tadika itu tidak menjamin anak anda bijak dan pandai. Jadi berpijaklah pada bumi nyata.

Semoga artikel ini bermanfaat untuk ibu bapa diluar sana yang mahu menghantar ke Tadika Brainy Bunch.

Nak dapatkan bermacam info dan produk dari tudung Si Comel?? Jom Follow FB Page Tudung Si Comel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Risk Free Shipping

If your orders lost during shipment, we will do the replacement or refund

Easy 180 days returns

180 days money back guarantee

100% Secure Checkout

Toyyibpay / MasterCard / Visa