Your Cart

Lawatan Pakar Penjenamaan Malaysia

Alhamdulillah, pada 14 Disember yang lepas, kita telah menerima tetamu iaitu en Nidzam Harjoh dari BrandHack.

Beliau merupakan penasihat penjenamaan (branding) yang dilantik oleh SBZ Prima Sdn Bhd bagi membantu memberi khidmat nasihat serta panduan agar dapat menjadikan jenama TudungSiComel sebagai sebuah jenama yang baik.

Semoga usaha ini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat kepada lebih ramai pelajar sekolah di Malaysia dengan produk tudung sekolah yang berkualiti; Kemas & Selesa.

Beliau merupakan pakar dalam bidangnya dan telah membantu banyak syarikat di Malaysia. Branding merupakan passion beliau.

Kenapa jenama atau branding yang baik sangat penting kepada produk atau syarikat? Apa sebenarnya kelebihan yang kita boleh dapat daripada mempunyai jenama atau branding yang baik? Mari kita kupas topik ini secara lebih mendalam dan kenapa kita di TudungSiComel sangat mementingkan branding yang baik.

Pertama sekali, jenama atau branding yang baik boleh membantu produk atau syarikat untuk membezakan diri daripada pesaing-pesaing kita (bersaing secara sihat). Dalam pasaran yang kompetitif, terdapat banyak produk atau syarikat yang menawarkan barangan atau perkhidmatan yang serupa. Dengan mempunyai jenama atau branding yang kukuh, ia boleh membantu produk atau syarikat untuk menonjol di kalangan pesaing-pesaingnya. Contohnya, apabila kita sebut jenama seperti Apple, Nike, atau Coca-Cola, kita akan terus terbayangkan dengan produk atau syarikat tersebut. Ini adalah kerana jenama atau branding yang baik telah membantu mereka untuk menjadi ikon dalam industri masing-masing.

Jenama atau branding yang baik juga boleh membantu untuk membina kepercayaan di kalangan pengguna. Apabila sesebuah produk atau syarikat mempunyai jenama atau branding yang baik, ia akan memberikan keyakinan kepada pengguna bahawa produk atau syarikat tersebut adalah berkualiti dan boleh dipercayai. Contohnya, apabila seseorang melihat jenama seperti Samsung atau Toyota, mereka akan mempunyai keyakinan bahawa produk yang ditawarkan adalah berkualiti tinggi dan boleh dipercayai. Ini adalah kerana jenama atau branding yang baik telah membantu untuk membina imej yang positif di kalangan pengguna.

Selain itu, jenama atau branding yang baik juga boleh membantu untuk meningkatkan nilai pasaran produk atau syarikat. Apabila sesebuah produk atau syarikat mempunyai jenama atau branding yang baik, ia akan menjadi lebih bernilai di pasaran. Ini bermakna, produk atau syarikat tersebut boleh menetapkan harga yang lebih baik berbanding dengan pesaing-pesaingnya. Contohnya, apabila kita melihat jenama seperti Gucci atau Rolex, kita tahu bahawa produk yang ditawarkan adalah eksklusif dan mempunyai nilai yang tinggi. Ini adalah kerana jenama atau branding yang baik telah membantu untuk meningkatkan persepsi nilai di kalangan pengguna. Dengan kewangan yang baik, pastinya syarikat dapat terus menghasilkan produk yang berkualiti.

Dalam dunia digital yang serba canggih pada hari ini, jenama atau branding yang baik juga boleh membantu untuk meningkatkan kehadiran dalam talian. Dengan mempunyai jenama atau branding yang kukuh, produk atau syarikat boleh menjadi lebih mudah dikenali di platform-platform digital seperti media sosial dan laman web. Ini boleh membantu untuk menarik lebih ramai pengguna dan memperluaskan lagi jangkauan pasaran. Contohnya, apabila seseorang melihat logo yang unik dan menarik, mereka akan terus teringat dengan produk atau syarikat tersebut dan mungkin akan mencari maklumat lanjut dalam talian.

Begitulah serba sedikit kenapa kita membuat pelaburan jangkamasa panjang untuk memastikan TudungSiComel menjadi sebuah jenama yang baik dan terus memberi manfaat kepada lebih ramai insan, samaada pelanggan yang mendapatkan tudung berkualiti untuk anak-anak mereka sehinggalah agen-agen yang memperoleh pendapatan dari menjual tudung sekolah yang kita hasilkan.

Sekali lagi terima kasih Tuan Nidzam kerana sudi membantu kami di TudungSiComel. Let we grow together for 100`s more years to come… in shaa Allah.

Ingat tudung sekolah, ingat TudungSiComel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Risk Free Shipping

If your orders lost during shipment, we will do the replacement or refund

Easy 180 days returns

180 days money back guarantee

100% Secure Checkout

Toyyibpay / MasterCard / Visa