Jenis tudung Sarung yang best

Meh laa dengar intan nak cerita sikit tentang jenis tudung sarung yang best. Sekarang ni kita sebagai perempuan kan wajib kena ada tudung sarung dekat rumah. Tak kira la tua atau muda.

Yang paling penting tudung sarung ni selesa bila dipakai

1. TUDUNG SARUNG ( LYCRA )

Sebelum tu tengok dulu En Syah nak bagitau sikit tentang Keistimewaan Tudung jenis Lycra. Heheheehhe….

Lycra Korea

tudung sarung yang best
JENIS LYCRA

Kain lycra ni mempunyai sifat elastik tau. Jenis yang boleh meregang sampai ke London heheheheh…. Walaupun tarik sekuat yang mungkin, kain nya tetap terbentuk. Lagi-lagi kalau pakai tudung awning scuba. Confirm terbentuk elok nih…

Yang penting kain lycra ni sejuk je bila pakai. Tak ada lah bila kita keluar je nanti rasa tak selesa bila berpeluh. Sesuai la untuk orang yang suka buat aktiviti lasak. Sebab apa? Sebab kain lycra ni senang serap peluh tau.

2. TUDUNG SARUNG ( MOSS CREPE )

Haa… tudung sarung jenis moss crepe pon ada?? Wahhh best nyaaa!!! Tudung sarung ni selalu orang kata makcik-makcik je yang bole pakai. Ehhh, bukan !!

Tudung Sarung sekarang ni dah jadi keperluan jugak tau. Sebab apa?

tudung sarung yang best
JENIS MOSS CREPE

Haa… sebab kain moss crepe ni jenis yang nipis dan lembut yang mudah nak jaga dan sukar untuk kedut. Orang kata Less-ironing. Haa.. begitulah kira-kira nya. Hehehehe….

Tapi antara jenis lycra ke moss crepe, apa pilihan Intan?

Bagi Intan, Intan suka kain moss crepe nih. Sebab dia nampak esklusif but simple.. Haaa begituuu… Warna pon kebanyakan nya soft je. Intan suka sangat-sangat.

P/s jangan kata Intan tipu pulak heheh. Ini Intan jujur dari hati yang ikhlas tau. Tarakk tipu punya.

tudung sarung yang best
Moss Crepe yang flowy

Ok sambung balik hahahah. Fabrik ni jenis crepe yang jatuh tau. Bila pakai je terletak je dekat bahu. Tapi kalau nak biar terjatuh pon takpe. Janji jangan jatuh cinta pulak heheheeh…

Yang penting… (berapa banyak yang penting la Intan ni hehehehe) kain fabrik ni jenis ringan. Tapi satu je lah Intan nak cakap tudung ni lepas basuh memang ada nampak kedut sikit. Tapi kalau dah iron sekali, boleh pakai berkali-kali jugak tau.

Huhuhu apa pendapat kawan-kawan? Ada lagi ke jenis tudung sarung yang best?? Share lah dengan Intan sekali . Mana tau kita dapat kongsi ilmu sekali.

Jemput lah tengok update terkini kita di SINI

Leave a Comment

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield

Item added to cart.
0 items - RM0.00